Löpning Skador & Rehab 7 inlägg 4693 visningar

Smärta under foten

Stockholm
#1
18 mars 2018 - 21:45
Gilla
Hej!
I måndags, under några maxlopp, smärtade det plötsligt till ganska rejält på undersidan av foten, dock inte värre än att jag kunde slutföra träningen. Dagen efter kändes uppvärmningen bra, men sedan kom smärtan smygandes och jag avbröt passet för att inte förvärra något. Har sedan dess kört alternativ träning, och inte känt av smärtan alls, varken i vila eller när jag gått, tills idag.
Under dagens löppass stegrades smärtan under de första kilometrarna, så efter 6 km tänkte jag springa hem. Någon km efter jag att kom ut på asfalt, från den hårda och ojämna skogsstigen jag sprungit på, försvann dock smärtan och jag bestämde mig för att slutföra de 18 kilometrarna (dumt i efterhand...). Detta gick helt utan smärta, men nu efteråt har foten stelnat till och gör rejält ont när jag rör på den, speciellt när jag vinklar in den. Smärtan sitter i hålfoten, liksom på insidan, och precis innan hälen börjar. Foten är inte trycköm utan smärtar främst när jag vinklar den, då en skarp smärta. Går ok att gå på den men misstänker att löpning skulle göra rejält ont.. Någon som har idé om vad detta kan vara?
Irene
1968 • Åstorp
#2
18 mars 2018 kl 22:26
Gilla
Om något uppstår plötsligt tänker man på bristning i fascian, dvs senstråket i hålfoten. Googla för mer information. Då kan du jämföra din upplevelse med texten.
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
19 mars 2018 kl 14:02
Gilla
Gå till en idrottsinriktad sjukgymnast eller naprapat, då får du nästan säkert en korrekt diagnos och ett rehabprogram. Det är den säkraste och snabbaste vägen att bli hel igen, det är väl värt 200? (Många sjukgymnaster är anslutna till försäkringskassan, på Idrottskliniken Rehab i Solna brukar det gå hyfsat snabbt att få tid men det finns ju många fler.)

Har haft, och har rester av, något liknande. Det akuta försvann för mig när jag stretchade vadmusklerna. Men rehab var stretch av foten på olika håll, golfbollen och stärkande övningar som att knyckla in en handduk med tårna mm. Men har du en bristning kan du behöva börja nån helt annan stans, därför bör du låta ett proffs undersöka dig.
Stockholm
#4
19 mars 2018 kl 14:52
Gilla
Tack för svaren. Har bokat tid till sjukgymnast i slutet av veckan, kör bara alternativt fram tills dess :-)
Carl Lernberg
1976 • Hässelby
#5
19 mars 2018 kl 17:20
Gilla
Det låter ju onekligen som långt gången plantar fasciit. Hoppas jag har fel.
1973 • Åkersberga
#6
20 mars 2018 kl 08:57
Gilla
Hårt och ojämnt underlag (typ nu när snön smält och fryst på över natten)är det min kropp gillar sämst och jag försöker undvika det så mycket jag kan. Kan få känningar i fötter, knän och höfter efteråt speciellt om jag hinner trötta ut mig på det underlaget.
Carl Lernberg
1976 • Hässelby
#7
20 mars 2018 kl 10:27
Gilla
Lovisa, visar det sig vara plantar fasciit, vilket jag tror, har jag en del erfarenheter och rehab-tips. Har själv haft plantar fasciit sedan juli förra året.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.