Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 2959 visningar

Vadproblem inför varvet/Stockholm Marathon

Per Gårdebrink
1978 • Göteborg
#1
12 maj 2013 - 20:03
Gilla
I måndags (6/5) hade vi intervallträning på lunchen (3x2000m) och jag kände inget konstigt under själva passet. Efter jobbet gick jag och frugan och tränade styrketräning på gymmet och då kändes det plötsligt obehagligt och gjorde ont i vadens insida ungefär på mitten mellan foten och knät. Jag hade inte speciellt hög belastning (jag tränade ryggen i en maskin och höll egentligen bara emot med benen). Jag kände sedan samma sak till och från under resten av kvällen och även dagen efter.

Jag blev orolig att det kunde vara en muskelbristning så jag har vilat hela veckan och testat tåhävningar och ökat på antalet utan att jag känt något igen. Idag testade jag 5km kuperad löpning på grus i lugnt tempo (5:00min/km) och jag kände inget nu heller så jag hoppas att det var någon form av kramp/konstig träningsvärk eller liknande men jag är ändå inte riktigt säker.

Nu till själva kärnfrågan: Jag ska springa både Göteborgsvarvet och Stockholm Marathon och vill försöka fixa bästa förutsättningar för att undvika att en (riktig) skada uppstår. Jag har fixat magnesium som jag knaprar enligt instruktion och jag kör tåhävningar morgon och kväll. Jag har dessutom skaffat ett par långa strumpor med lätt kompression (Nike Elite nånting) som jag hoppas ska ge lite stöd åt vaderna även om jag inte köpte värstingsorten (2XU m.m.).

Vad kan jag mer göra under veckan som kommer för att minska riskerna? Promenader? Jag cyklar till/från jobbet varje dag så jag försöker ju hålla vaden i rörelse.... Och jag planerar att värma upp ordentligt på lördag före så att musklerna är redo (brukar vara lite slarvig med det i vanliga fall). Mitt tidsmål är 1:32:59 så jag behöver ju hålla ett (relativt) högt tempo men tänker kliva av direkt om jag känner något problem eftersom jag gärna vill kunna springa Stockholm Marathon..
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.