Bästa skorna? - Löpning
Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 3427 visningar

Bästa skorna?

1981 • Linköping
#1
29 juni 2008 - 13:37
Gilla 
Hej!
Löparskor tror jag är en rätt individuell historia, dvs det finns inte ett par löparskor som är de bästa utan det varierar från person till person. Men det kan ändå vara bra med lite tips! Vilka skor tycker du är bäst och varför?

Jag har haft ett par PUMA (knallröda, för neutrala till lätt pronerande löpare) i snart 2 år. Jag har trivts väldigt bra i dem. De är sköna, har en bra löpkänsla och är rätt så smala i passformen. Jag har förhållandevis stora fötter (str 39) men smala. Därför passar PUMA mig då deras skor ska vara smala. Dessutom måste jag erkänna att jag gillar att de är röda. Varför är löparskor så ofta vita? Färgen har ju ingen funktion, men det piggar upp, dessutom dröjde det längre innan de blev grådassiga!

Jag köpte ett par nya skor, ett par Puma Trailfox (för terränglöpning) igår som jag ska ut och testa nu faktiskt... De är väldigt smala, satt som ett smäck.

Ett par skor som står högt upp på listan och som jag är nyfiken på är Newton.
csaba
1973 • Malmö
#2
29 juni 2008 - 14:04 Redigerad 29 juni 2008 - 14:11
Gilla 
jag har Newton.
men jag tror att Newtonskor är bara ett hjälpmedel (komliment) till att träna framfotalöpning i, så det är bra att ha ett par andra "riktiga skor" till dom andra passen och tävlingarna.
visst kam man säkert ha dom till tävlingar med (tror Roland har dom), men jag personligen så förerdrar jag andra skor.

Newton är lite speciella och jag har tyvär inte haft tillfälle att träna så många pass i dom ännu ( 3-4ggr.), pga. tävlingar.

jag har blivit en sorts löpsko sko samlare (har nu ca. 9 par) som jag springer i. jag är neutral löpare (men har inlägg, pronerar på höger men inte på vänster).
mina favoriter är asics skor, men även saucony gillar jag.
min favorit till långlopp är asics nimbus 9 och lätviktaren är saucony grid fastwitch 3 (fast gillar inte färgen).
1981 • Linköping
#3
29 juni 2008 - 21:54
Gilla 
Efter en premiärtur på 2mil i mina nya pjuks så är jag supernöjd. de satt som ett smäck men gav inga skavsår. Bra känsla i dem!
Magnus H
1982 • Göteborg
#4
24 september 2008 - 00:25
Gilla 
Som sagt finns det inga skor som är bäst utan fotform, och behov styr.
Skor är ofta ljusa på våren och mörkare på hösten. Det ljusa kommer ifrån att hjärnan ser ljus som en "lätt" färg. Svarta (praktisk färg) ser tyngre ut och man vill ju inte springa omkring i tegelstenar
1951 • Åre
#5
24 september 2008 - 19:02
Gilla 
Jag har Newton - två par till och med, ett par gula trainers och ett par rosa för racing. Och nu ska jag skryta lite.
Sedan jag köpte dem i våras har det blivit en helt annan sak att springa. Jag låg på km-tider på 6-7 minuter och mer och kom ingen vart.
I dag sprang jag 5k på 24.03 - i kuperad terräng - under den magiska 5min/km-gränsen. Trodde inte det var sant när jag såg på klockan!
Newton och jag - det var love at first sight.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.