Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 2589 visningar

Vilka är de bästa skorna för någon som överpronerar kraftigt?

Sundsvall
#1
18 april 2021 - 16:51 (Redigerad 18 april 2021 - 16:52)
Gilla
Jag vill verkligen komma igång med löpningen denna säsong men jag har en kraftig överpronation som har gör att jag snabbt får ont i insidan av foten när jag joggar (tror det rör sig om posterior tibialis tendonit).

Har blivit rekommenderad att börja med att skaffa en stabil sko med bra pronationsstöd, men att veta vilken sko som är bäst är lättare sagt än gjort.

Jag har testat Asics Kayano i butik men tyckte inte att den gav tillräckligt med stöd. Skon får gärna också vara lite bredare i sulan då jag ofta upplever att skorna är lite trånga i mittpartiet.

Har ni några förslag? ^^

2006 • Alingsås
#2
18 april 2021 kl 19:43 Redigerad 18 april 2021 kl 19:51
Gilla
Det bästa gå till en sportskobutik. Om du beskriver det du behöver noga kommer du snart hitta rätt sko.

Har jag en budget har det hänt att jag sagt att jag återkommer till lön och sedan köper andrahandsmarknad. För skor i affär inte billliga. Känns inte bra behöva betala typ 1600.- Ska du ha 2 par, ett för snabbare pass, drar det iväg.

Satsa på en slitstark yttersula. Jag vet att någon Sauconymodell har väldigt bra pronationsstöd, samtidigt löpkänsla:
https://www.runningshoesguru.com/
... https://www.solereview.com/
... https://www.roadtrailrun.com/p/blog-page.html

Den senaste är väldigt detaljerad. Bra omdöme då flera testar samma sko. Lättare få en uppfattning om hur skor beter sig, om du väljer denna vägen.

Lycka till med träning. Glöm inte bort göra fotgymnastik. Spring gärna barfota i gräs, typ en fotbollsplan. En sandstrand är ännu bättre. Gå på tå etcetera.
2006 • Alingsås
#3
18 april 2021 kl 19:57
Gilla
Du behöver nog hålfotsinlägg om du inte vill bygga upp muskulaturen i fötter och vader före du börjar springa. Annars har Nike Infinity React ett inbyggt hålfotsstöd som buktar upp i hålfoten lika högt som ett inlägg.
1989 • Alingsås
#4
19 april 2021 kl 08:18
1 Gilla
Hej!
Som några nämner ovan - Träna foten och fotleden!
Jag tycker absolut att du skall köpa ett par bra skor - men det som faktiskt är viktigast är att du gör rehab för överpronationen. det är skit-tråkigt! I know! MEN, det är nyckeln! Skippa den inte! Googla på "övningar för överpronation" så tror jag du skall hitta några bra! t.ex. https://lopskolan.se/pronation_atgarder/
Lycka till!
Sundsvall
#5
21 april 2021 kl 19:34
Gilla
Tack för alla tips ^^ Ska börja med att jobba på att rehabba överpronationen och sen börja kika på skor om några månader
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.