Löpning Träning 4 inlägg 5616 visningar

Hur viktigt är det med uppladdningen inför halvmaran på lördag?

1994 • Uppsala
#1
9 september 2013 - 15:20
Gilla 
Hej!

Jag ska ställa upp i DN. Stockholm Halvmarathon 2013 på lördag och är väldigt taggad! Det är min första halvmara, men har annars tävlat i många millopp innan, och kan säga att jag är van vid löpträning.

Dock har jag ett problem med träningspassen innan. Planen var att köra iallafall 3 korta och lätta pass innan lördag, för att hålla uppe flytet och löpkänslan så att benen är pigga när jag står på startlinjen. Dock, är jag bortrest tisdag till fredag och kan inte avboka eftersom det är en kurs inom skolans ramar. Så nu undrar jag, hur viktigt är det med passen innan tävlingsdagen? Eftersom jag inte har tid eller möjlighet att springa när jag är bortrest blir det en hel del vila.

Det alternativ som jag har nu är att springa idag måndag, ett lätt pass, och sedan när jag kommer hem på fredag - 15 min löpning i rimligt tempo. Spelar det någon roll när det är mitt första Halvmarathon, att jag måste springa lite mer? Jag kommer som sagt inte kunna springa på tre dagar. Antar att ju fortare man vill springa desto mer förberedelse krävs det..
Kinsei
1974 • Malmö
#2
9 september 2013 - 15:23
1 Gilla 
Jag ser inga problem med ditt tänka upplägg.
1971 • Nykvarn
#3
9 september 2013 - 15:34
1 Gilla 
Det är svårt att vila när man är taggad för ett lopp, det lilla du eventuellt tappar på tre dagars helvila kompenseras nog av att dina ben kommer vara helt fräscha och riktigt sugna på löpning nästa lördag.

Jag ser heller inte några problem med det. Spring ett par km i din tänka tävlingsfart idag, avsluta med några korta fartökningar, ännu snabbare. På fredag springer du kort och lätt och avslutar även då med några fartökningar och kort nerjogg mest för att hitta en bra känsla.
Patrik Palmgren
1983 • Raseborg
#4
9 september 2013 - 15:45
1 Gilla 
Ditt upplägg du nu tvingas till ser jag som perfekt. Sista veckan far man eventuellt ut och springa endast på grund av rastlöshet. Dagen före kan vara bra med 15 min rimligt tempo precis så som du planerat för att vecka benen.

Jag brukar tänka: Sista veckan hinner man inte förbättra längre, endast förstöra (genom att springa för mycket).
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.