Löpning Om jogg.se 12 inlägg 2942 visningar

förslag på förbättringar

Sandra U
1974 • GÖTEBORG
#1
24 augusti 2006 - 21:06 (Redigerad 31 december 2005 - 00:00)
Gilla 
Då jag är alldeles ny på denna jogg.se-are och således har mycket lågt total km för 2006 vore det skoj om man kunde rangorna alla joggare efter km innevarande månad.
1972 • Sjövik
#2
24 augusti 2006 - 21:55 Redigerad 31 december 2005 - 00:00
Gilla 
Tanken har funnits på något liknande, och nu gav du mig en spark i baken så det kan nog komma snart. Det ger ju en rättvisare bild av hur man tränar, annars får ju vi som varit med länge ett försprång.
1972 • Sjövik
#3
30 augusti 2006 - 14:22 Redigerad 31 december 2005 - 00:00
Gilla 
Hej Sandra och alla andra!
Nu finns även nuvarande månads totalsträcka i listan över alla joggare. Joggarna sorteras också efter månadstotalen när man öppnar sidan så att det är de som är mest aktiva den här månaden som kommer överst.
Sandra U
1974 • GÖTEBORG
#4
30 augusti 2006 - 19:58 Redigerad 31 december 2005 - 00:00
Gilla 
Skoj! Kanon!
steffeo
1978 • Göteborg
#5
2 maj 2020 - 19:37
Gilla 
Är det ngn planerad uppdatering av gränssnittet i pipelinen? upplever gränssnittet ostrukturerat och inte jätte-användarvänligt direkt, inte utifrån missnöje men utifrån min upplevelse av andra tjänster på nätet idag. Vi lever i en app-värld. Mitt förslag är att tjänsten optimerar gränssnittet för mobiltelefoner. Eller skapar en app men det kräver kanske mer.
1961 • Göteborg
#6
3 maj 2020 - 16:42
Svar på inlägg #5
Gilla 
Hej Stefan, tack för din feedback. Gränssnittet ÄR optimerat för mobiltelefoner, det finns inom överskådlig tid inga planer på att göra sajten mer mobilanpassad än den redan är. Huvudanledningen är att de knappa utvecklarresurser vi har lägger vi hellre på att utveckla nya funktioner och förbättra de befintliga. Har du lite mer konkreta exempel på vad du tycker inte funkar så bra? Jag använder själv numera nästan enbart mobilversionen och ser inga stora problem. Men det är ju lätt att bli hemmablind.

PS. Kontrollfråga: du använder väl den mobilanpassade sajten? Annars växlar du över till den via länken ”Växla till mobilt läge” längst ner till vänster. Normalt ska man hamna i mobilläget automatiskt men det kanske har blivit knas för dig.
Mikael S
1960 • Sundbyberg
#7
4 maj 2020 - 00:39
2 Gilla 
Nej! Please, inte ett telefon-UI till :(
Vi lever inte i en app-värld, de flesta av oss, det är bara de som normalt inte jobbar med datorer som gör, och de är inte så många som de låter som. Det är dumt att anåpassa gränssnittet till den sämsta devicen.
Se till att gränssnittet funkar på en dator så funkar det även på en browser i en telefon.
steffeo
1978 • Göteborg
#8
5 juni 2020 - 10:12
Gilla 
Använder den mobilanpassade sajten i mobilen här, och löpande nya mobila gränssnitt varje vecka och har gjort så iaf 10 år. Så ur ett rent jämförelseperspektiv, så kommer här tre förslag:

1. Förenkla för medlemmarna att editera sina pass i mobilversionen. Att gå in på en länk till en hemsida/gränssnitt med ett för övrigt helt annat namn, det funkar visst, men det ser jag inte som användarvänligt och dessutom förvirrande för nya användare med alla dessa olika namn på samma varumärke.

2. Se över hela översikt/statistik-delen på användarnas träning, jobba fram mer grafiska alternativ. Det blir mer intuitivt för den större skaran och tror jag också lättare för nya användare. Detta ligger nära att ge användarna en trevligare personlig sida också, vilket även kan sätta igång mer aktivitet med alla fördelar det för med sig.

3. Göra det enklare att logga sin egen träning som inte passar in i det som bestämts som vanligast. Som det är nu kan jag inte välja mina egna träningsformer i den förvalda menyn (kanske ngt tillfälligt vet inte).

steffeo
1978 • Göteborg
#9
5 juni 2020 - 10:21
Gilla 
Sen detta med att:

"Nej! Please, inte ett telefon-UI till :(
Vi lever inte i en app-värld, "

1. Ett till? har det funnits flera innan?

2. Att vi lever i en app-värld, eller ja telefonvärld, är inget jag själv bara påstår ur tomma luften. Jo jag skriver ju det, men det är lite som att "solen är gul", alltså lite svårt att förneka. Datan för detta är helt enkelt totalt överväldigande stor så jag lämnar det till dig att efterforska i det vid intresse. Däremot visst önskar jag (och kanske du också?) att det inte vore så, men det är en helt annan femma. Ju mer app-beroende desto större behov av träning också kanske? =)
Mikael S
1960 • Sundbyberg
#10
8 juni 2020 - 20:22
Gilla 
Bara för att folk väljer att accessa denna och andra siter via sin telefon behövs det ingen device-specifik app, när en responsiv websida funkar lika bra, är lättare att underhålla, och behåller UX över olika devices.

Skräckexemplet är ju Spotify där iPhone-appen, webgränssnittet och Windows desktopversionen har olika UX, olika navigering och olika funktionalitet. Värdelöst.
steffeo
1978 • Göteborg
#11
8 juli 2020 - 14:20
Gilla 
Mikael - menar du att; du tror att om man jobbar mer med UI för mobiler så finns risken att det skulle bli som musiktjänsten Spotify? det låter långsökt. Hur kan man motsäga sig mer användarvänlighet? jag hänger inte riktigt med i argumentet du för. Jag skriver alltså utifrån trådens rubrik: "förslag på förbättringar".

Kärnfrågan är användarvänlighet/optimering av gränssnittet för mobiltelefoner. Ny app eller mobilweb-UI spelar ingen roll.
Mikael S
1960 • Sundbyberg
#12
9 juli 2020 - 15:45
Gilla 
Nja, kärnfrågan är användarvänlighet oavsett vilken device användaren väljer, tycker jag. Och att då välja att designa UI efter den sämsta devicen (dvs telefonen) verkar dumt.
Och låter man separata team bygga UI för respektive device blir det som Spotify, vilket inte är ett bra exempel.
Jag tycker det är rimligt med en designansats som stävar efter att behålla navigation, funktionalitet etc oavsett vilken device man väljer att accessa via. Träningsdagboken ser ju t ex inte likadan ut i telefongränssnittet (alltså appen) som via en browser, det ser jag inte som en fördel.
Poängen med att använda en browser istället för en specifik app är ju att man slipper fylla sin device med mängder av specialiserade appar, en browser funkar ju på alla sidor, jättebra ju. Det var ju därför man gick från feta klienter tidigare.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.