Löpning Skador & Rehab 7 inlägg 8991 visningar

Smärta utsida fotled - 2,5 v nu!

1976 • Köpenhamn
#1
5 januari 2014 - 19:48
Gilla
Skulle kunna vara inflammered led. Det har jag haft. Vad muskel fäster med led ca under fotknöl - och lite längre fram. OM det är det är 2,5 vecka inte lång tid... Jag hade en kanp med det i 6 månader.

Gick till fysioterapeut efter ca 3 månader - dumt att vänta så länge. Jag hade aldrig helt löp stopp - sett i bak spegeln hade det kanske varit smart och kortat ner processen. Men mentalt vill jag bara ute stoppa efter att ha kommit igång efter många småbarnsår utan träning. Dock gick jag ner väldigt mycket i intensitet. Sprang MAX två gånger i veckan och då bara korta turer de sista tre månader när jag gick hos fysio för behandling. Behandling var massage, laser samt små övningar.
Under tiden cyklade och simmade jag.

Nu efter 6 månader är jag äntligen ok och trappar upp löp igen - lite orolig att det kommer tillbaka - försöker lyssna mer på kropp.

Som sagt. KAN vara detta men kan säkert oxå vara mycket annat.

Ingrid Bergh
1956 • Pixbo
#2
5 januari 2014 kl 21:23
Gilla
Kan vara en peroneal tendinit -http://www.sportsinjuryclinic.net/sport-injuries/ankle-achilles-shin-pain/peroneal-tendonitis

Pröva med att stretcha vadmuskeln - finns ju lite olika sätt att göra detta - vaden innehåller en hel del olika muskler - samt goggla på: stretching peroneal tendon
kolla på google bilder.

1976 • Köpenhamn
#3
5 januari 2014 kl 21:59
Gilla
Ja, just det - stretch av vad var en av grejorna som fysio lade vikt vid och massagen jag fick var i vaden. Så mitt problem kom från vad muskel men satte sig alltså i sen-fästet under fotknöl och framåt. Det gjorde inte ont när jag stretchade så det känner jag inte igen
1976 • Köpenhamn
#4
5 januari 2014 kl 22:49
Gilla
Ok - mitt satt som sagt under fot knöl och framåt så nog inte det samma då... Lycka till! Hoppas du får snabb och bra hjälp!
Team UA
1978 • Stockholm
#5
5 januari 2014 kl 23:07
Gilla
Exakt det du beskriver Johanna har jag också. Gick till en ortoped som är fotspecialist och han kom rätt snabbt fram till att jag har utänjt ledband. Han ordinerade 4 veckors helvila från löpning. Jag lyssnade bara halvt, så det har tagit rätt lång tid att läka. Vanliga anledningar till såna här skador är så klart stukningar men även att man knutit skon för hårt under löprundor.

Lycka till med din rehab.
Team UA
1978 • Stockholm
#6
6 januari 2014 kl 00:22
Gilla
Ja, allt som inte störde foten gick fint. Cykelskorna tryckte dock rätt hårt på foten så det funkade inte för mig men bara att testa antar jag.
Ingrid Bergh
1956 • Pixbo
#7
6 januari 2014 kl 09:35
Gilla
Hej igen! Ser att du bor i Linköping - innan du börjar med en låååång vila från löpningen - kontakta en ortoped - gå inte till vårdcentralen - de kan lite om allt - i Linköping verka ha en bra mottagning med kompetent folk http://medcentrum.se/linkkoping/specialistvard/sa-far-du-vard.html
Det kanske kostar lite mer - men det brukar vara snabbt intjänande pengar, då man förhoppningsvis får rätt diagnos på första besöket.

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.