Löpning Träning 8 inlägg 5571 visningar

Jag kommer ingenstans! Löparklubb????Hjälp!

1997 • gräfnäs
#1
12 mars 2014 - 16:06
Gilla
Asså jag kommer ingenstans, hur jag än håller på fram och tillbaka. Det är väldigt många just nu som säger åt mig att du borde skaffa tränare och du som är så ung eller du borde vara med i någon löparklubb. Jag älskar att springa och jag hade gärna varit med i en löparklubb men det har för dåliga träningstider som gör att jag känner att det är bättre att jag springer ensam, plus att det andra klubbar som finns är ganska långt bort. Nu har jag ju inte uppdaterat här på jogg.se även om jag tränade men jag vill väldigt mycket med min löpning, jag vill ju bli bra verkligen, har alltid älskat att springa men det blir jobbigt för mig med allt detta om att jag borde ha någon som hjälper mig med träningen. Jag vill bli bra i detta det vill jag men hur? Kan jag träna själv och bli väldigt bra ändå, för varför säger alla andra i så fall att jag borde vara med i en löparklubb? Känner mig vilse
1972 • Floda
#2
12 mars 2014 kl 16:49
3 Gilla
Klart man kan förbättra sig genom att träna själv. Men att träna med andra gör det lättare att köra det där lilla extra som gör att man blir ännu bättre.

Om det är svårt att få tid över för träning med en klubb är det alltid möjligt att kombinera. Kör ett pass i veckan med en klubb och resten själv.
Pia Holmsten
1987 • Stockholm
#3
12 mars 2014 kl 17:29
Gilla
Eller kanske en träningskompis skulle kunna hjälpa? :)
Ola Svensson
1979 • Asarum
#4
12 mars 2014 kl 19:59
Gilla
Klarar du löpa 18km per dag så skulle jag säga att du redan är väldigt duktig! Min kompis som tränar Triathon hade ett pass häromdagen där han körde total träningstid 100 minuter med uppjogg/nedjogg och 12x1000m. Ett sådant pass kanske skulle göra så att du "klarar" ta en vilodag?
Ola Svensson
1979 • Asarum
#5
12 mars 2014 kl 20:06
Gilla
Finns många sidor som har träningsprogram som man kan följa/titta på.
Här på jogg, löpskolan.se, marathon.se är några exempel.
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#6
12 mars 2014 kl 22:46
1 Gilla
När jag tävlade var jag med i en klubb men tränade till 90% ensam. Att kunna träna med en klubb och tävla för den kändes positivt. Även om det ofta bara blev ett gemensamt pass i veckan så höjde det kvalitén + att vi samåkte till tävlingar.
Peter
1985 • Luleå
#7
13 mars 2014 kl 14:46
Gilla
Du är ganska ung och verkar väldigt träningsvillig. Du skulle defenitivt ha glädje av att få en duktig tränare som hjälper dig med långsiktigt upplägg och uppföljing utav det. Program här på jogg och marathon.se är för kortfattade i sammanhanget, som jag tolkar det, du verkar vara ute efter att bli jäkligt snabb på lång sikt.

Det går alldeles säkert utmärkt att träna det mesta på egen hand, som Lars poängterat.
Mattias Jägstedt
1973 • Halmstad/Gullbranna
#8
17 mars 2014 kl 08:32
Gilla
Jag skulle nog säga att du kan komma väldigt långt på egen hand om du bara har viljan.

Träningsmängden har du ju redan. Jag tror inte det är särskilt många 17-åringar i Sverige som tränar så pass mycket som du gör.
Sen syns det ju inte riktigt här hur du tränar eftersom du bara skrivit sträckan. Men det ser ut som att du kanske tränar lite enformigt, stämmer det? Variation i träningen gör mycket. Kör du snabbdistans eller intervaller?
I stället för att träna 1 pass varje dag, så lägg in en vilodag i veckan och kör dubbla pass någon dag, så kroppen får chans att återhämta sig bättre.

De flesta löpare som tävlar för en klubb tränar det mesta själva. Elitlöparna är dessutom ofta med i en klubb som ligger långt, långt från där de själva bor. Det de får hjälp med är i första hand träningsupplägget.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.