Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 3071 visningar

Vad sjutton har hänt nudå?

1989 • Älmhult
#1
14 april 2014 - 17:39
Gilla
Bild uppladdad av Amanda Lewis
Började känna av en konstig smärta runt hö hälsenan/baksida underben under förra veckans långpass. Fattade först inte var det kom ifrån men sen slog det mig att jag hade en gammal blåsa på insidan av höger häl och jag trodde att jag därför undermedvetet hade försökt landa mer på utsidan av foten för att undvika att landa på blåsan (trots att den inte gjorde ont) och att detta medförde en felbelastning på underbenet. Det var ömt och satt i någon dag men sedan försvann det, därmed ovan teori.

Men på dagens långpass kom smärtan tillbaka igen. Har ingen blåsa kvar på foten så fotisättningen var precis som vanligt. Övervägde att bryta men sen försvann smärtan efter ca 8 km. Sprang färdigt men nu efteråt är jag öm igen. Slänger in en bild för att visa exakt var smärtan sitter; där jag håller fingrarna gör det som mest ont men det är även lite ömt en bit upp mot vaden och ner mot hälsenan.

Har läst om hälseneinflammation och hoppas att det absolut inte är en stressfraktur, men som jag har fattat det brukar smärtan vid en stressfraktur vara fokuserad till en specifik punkt? Någon som känner igen symptomen eller har en aning om vad det här kan röra sig om?
Johanna
1987 • Stockholm
#2
17 april 2014 kl 10:23
Gilla
Hade själv liknande smärtor, som sedan ännu till spred sig framåt på foten. Läkaren påstod att det var "överbelastning" men eftersom jag inte ändrat på längden mina rundor på länge så trodde jag inte riktigt på det. För mig hjälpte det att byta träningsskorna, nu har jag skor som bättre stöder min svaga över pronation. Sedan kan det hjälpa och hålla fötterna varma även då du inte tränar så att musklerna aldrig hinner "frysa" eftersom detta ofta leder till skador eller ledbands inflammation. Lycka till :)
1989 • Älmhult
#3
17 april 2014 kl 19:11
Gilla
Hmm ja det skulle ju faktiskt kunna vara så enkelt som överbelastning. Har ökat längden på mina långpass något så visst kan det vara kroppen som säger ifrån lite. I ärlighetens namn känns det inte som en stressfraktur, tror inte jag hade kunnat springa med det. Och smärtan minskar för varje dag som går. Men det där med att aldrig frysa låter ju onekligen som ett bra tips. Jag fryser faktiskt väldigt lätt, framför allt om händer och fötter men brukar gå barfota hemma... Ska absolut testa att försöka hålla mig lite varmare, även när jag inte tränar. Tusen tack för tipset Johanna!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.