Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 2946 visningar

Vad har hänt med fotleden?

1975 • Hässelby
#1
19 mars 2016 - 07:52
Gilla 
Jag fick en smäll på vristen (strax nedanför/framför fotknölen) i torsdags morse av min ena hund. Sedan dess är vristen inte sig lik. Vristen svullnar upp under dagen och i svullet tillstånd så gör det väldigt ont. I osvullet tillstånd (efter en stund i högläge) så gör det inte ont alls, mer än att det känns stelt och lite rörelsebegränsat. Svullnaden känns som om den mest består av vätska.

Vågar jag mån tro belasta foten med löpning när det inte gör ont? Det gjorde galet ont precis när hunden smällde till mig - ungefär som när man slår i armbågen på ett visst ställe. Men det gick ganska fort över. Jag var lite öm under dagen, men det gjorde inte ont vid belastning. Under sen eftermiddag så började jag däremot få problem att belasta foten och det värkte även när jag inte stod på den. Köra bil var en plåga. Jag fick stålsätta mig för att kunna trycka ner kopplingen. Hamnade dessutom i bilkö och fick krypköra i drygt 5 minuter och det tog nästan kål på mig. Det gjorde så ont att jag mådde illa. Jag kunde inte alls stödja på foten när jag klev ur bilen och var nästan beredd att åka in till närakuten. Men efter att foten legat i högläge någon timme så försvann den värsta svullnaden och jag kunde använda foten igen. Så höll det på även under gårdagen. Supermärkligt!
Markus Pilenvik
1987 • Bromma
#2
19 mars 2016 - 10:16
Gilla 
Att det sväller upp tyder på någon form av inre blödning, i så fall ska du ha den lindad eller ha den i stödstrumpa för att dämpa svullnaden. Det är i alla fall så en bör göra vid en stukning, gissar att ett hårt slag kan ge samma effekt.
Om du kan träna eller inte kan säkert någon annan svara på :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.