Löpning Träning 2 inlägg 5729 visningar

Hur lång tid tar det att komma tillbaka?

AnnaMaria östlund
1983 • Gävle
#1
4 september 2008 - 11:58
Gilla 
I sommar har jag inte kunnat träna i den utsträckning jag borde. Det har blivit max 1-2 ggr/vecka. Och detta elände avslutade jag med en rejäl förkylning. Har verkligen gruvat mig för min första runda efter det här, men nu är den avklarad. Har tappat jättemycket! Iofs tog jag det medvetet lugnt idag, men sprang på en tid som är två minuter sämre än mitt normaltempo. Såå mycket lugnare tog jag det inte, som det kändes i kroppen iaf.

Så min fråga är; Hur lång tid räknar man med att det brukar ta att komma tillbaka till sin form om man börjar köra på som vanligt igen? Är det som att börja om från noll, så det tar flera månader?
Mikael
1967 • Huddinge
#2
4 september 2008 - 14:23
Gilla 
För att svara på din fråga måste du precisera vad max 1-2 ggr/veckas betyder. Hur många veckor under 1 ggr? Om du sprungit minst en gång i veckan så borde dina muskler o senor klara en hel del. Och då borde en försiktig ökning i en månad kunna följas av en ganska normal andra månad och sedan månad tre är du nog i full sving.

Men har du haft många veckor utan någon löpning alls eller att din definition av sommar är väldigt lång kan det ta längre tid.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.