Cykel Prylar 6 inlägg 3882 visningar

Frågor angående pakethållare

Karlstad
#1
2 april 2015 - 15:44
Gilla
Hej!
Vi driver ett utvecklingsprojekt där vi ska designa en pakethållare, och har då följdaktligen lite funderingar och frågor om dessa. Det hade varit grymt ifall vi kunde få lite information då vi just nu är ganska så färska inom området.

Jag förstår att typen av pakethållare är beroende av ändamålet, men är öppen för alla typer av cykling då det bästa hade varit att ta fram något som passar för flera användningsområden.

Det vi undrar i nuläget är vad det finns för vanliga problem med pakethållare?
Vad använder ni främst pakethållaren till och vad skulle ni vilja använda den till?
Vad ska man tänka på när man köper en? Vad styr hur mycket ni är villiga att betala?

Bra exempel och liknande är också uppskattat!
Karel Friedl
1954 • Göteborg
#2
2 april 2015 kl 16:00
Gilla
En bra pakethållare skulle vara som en selfi-pinne från bockstyret snett uppåt-framåt givetvis med fäste för kameran men först och främst en bekväm sittplats för en snygging som man ständigt hade i sikte och kunde jaga. Den skulle även kunna marknadsföras som en booster för fartökning på 15–25%.
1963 • Trollhättan
#3
2 april 2015 kl 18:47
Gilla
Hej

Din fråga har hamnat i ett forum där du nog kommer att få mer svar liknande Karels. Här hänger folk företrädesvis intresserade av landsvägscykel, det som även kallas racercykel av folk i allmänhet.
Att sätta en pakethållare på en sådan cykel anser nog de flesta är ett stilbrott bortom smaklöshetens horizont. Det lilla vi har med oss har vi i bakfickorna.

I alla välmening / JM
Björn
1962 • Det kuperade landskapet
#4
2 april 2015 kl 19:46 Redigerad 2 april 2015 kl 19:46
Gilla
På min hybrid som fungerar som vardagscykel har jag en pakethållare som sitter på sadelstolpen. På denna hållare sitter en väska med lite verktyg, slang, regnjacka. I väskan får jag plats med min rejäla systemkamera.

Hade jag satt en pakethållare på min landsvägs/racercykel hade jag jag skämts ögonen ur mig. Dessutom hade stilpolisen bannat mig hårt.
1967 • Mysinge
#5
2 april 2015 kl 23:03
Gilla
Till skillnad från ovan både cyklar och arbetar och utflyktar jag. :) Jag vill ha lasten bakom mig, utan att den ligger an mot ryggen eller stör trampandet.

Jag tycker vanligen pakethållare är för smala. Tänk om tantens cykelkorg på styret skulle vara lika smal som pakethållaren bak! Det finns breddare till pakethållare, men vidare hållbara är de inte.

Det som går sönder är alltid de rörliga delarna, i de flesta sammanhang. Vad gäller pakethållarna är det deras klämmor och allra helst fjädrarna som håller klämmorna mot stativet.

Man kunde drömma om en "trekantig" pakethållare med (elastiska) spännband. - Gummi- eller bagagesnoddarna pallar ju inte 25 kg last, vilket de flesta pakethållare bör klara.
Susann Tångeryd
1953 • Ängelholm
#6
27 april 2015 kl 17:27
1 Gilla
Tyvärr är inte alla pakethållare kompatibla med alla packväskor. När jag cyklade iväg på cykelsemester förra året köpte jag en bra pakethållare (inte alltför dyr men inte den allra billigaste heller) men billiga packväskor eftersom jag inte visste vad jag egentligen skulle behöva ta med mig. Till årets cykelsemester köpte jag nya, bättre (o rymligare) cykelväskor och då visar det sig att de inte passar på pakethållaren utan jag blev tvungen att köpa en ny. Nu sitter jag med en oanvändbar pakethållare som använts i 8 dagar... Så: en pakethållare ska vara lätt men stabil och passa många typer av cykelväskor, gärna med flyttbara/utbytbara tvärstag/horisontella stag. Gärna med inbyggda lås så man kan låsa fast väskorna (eftersom man får önska fritt). Naturligtvis fäste för lampa och gärna möjlighet att bredda den övre lastytan med någon form av adapter. Om nu detta går att göra. Dessutom är det svårt att hitta pakethållare till hybrider då dessa behöver vara bredare mellan hjulfästena än till en vanlig cykel.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.