Löpning Tävlingar & Motionslopp / Khao Yai Trail Marathon 11 inlägg 4377 visningar

Springa eller stå över?

1966 • Karlstad
#1
30 september 2015 - 17:15
Gilla
Ska springa en trailmara nu i helgen som jag sett fram mot länge. Träningen har gått som tänkt, ända tills en halvmara för en månad sedan. Efter det har det varit halsinfektion och från o till med olustkänsla i kroppen, kalas häromdagen, halvruggig idag. Fått till knappt hälften av det planerade.
Under förutsättning att jag känner mig frisk på söndag, ska jag då springa, byta till 21k eller stå över baserat på all missad träning i september :-(
1984 • Höganäs
#2
30 september 2015 kl 17:31
Gilla
Jag är ingen expert, men den fysik och kondition du behöver för att klara att genomföra detta lopp har du ju förhoppningsvis byggt upp redan innan din missade månad i September, jag menar den borde inte vara avgörande för om du tar dig runt eller inte, kanske inte är läge för en drömtid men är du bara helt frisk när loppet går skulle jag sprungit. Känner du dig krasslig fortfarande är det ju en annan femma. Men jag skulle inte avstått loppet pga några missade träningspass.
1966 • Karlstad
#3
30 september 2015 kl 20:43
Gilla
Jo.. jag blir ju besviken när jag väntat på detta. Åker ju imorgon oavsett.. sen bestämmer jag mig lördag på race pick-up.
1962 • Laholm
#4
30 september 2015 kl 21:37
Gilla
Om du inte är sjuk och nöjer dig med ett realistiskt mål satt efter förutsättningarna så hade jag nog ställt upp. Beror på vad du tänkt dig. Äventyra inte hälsan dock, det är det inte värt.
Bo Engwall
1955 • Uppsala
#5
30 september 2015 kl 21:48
Gilla
På den tiden jag hade seriösa ganska höga mål, hade jag högst sannolikt stått över motsvarande lopp om chansen att göra i nivå eller bättre än det jag gjort tidigare bedömdes som alltför liten, och i stället siktat på tävlingar när träningsstatusen har någorlunda normaliserats.
1966 • Karlstad
#6
1 oktober 2015 kl 05:29
1 Gilla
Är helt med er. Hade det varit här hemma hade jag redan strukit, men det är på andra sidan jorden och en ny upplevelse som jag så gärna..
Kanske jag deltar utan tanke på prestation och tänker fortsatt vardagsträning. Den är trots allt viktigare.
Malin
1974 • Billdal
#7
1 oktober 2015 kl 11:41
Gilla
Hade precis samma som du nu inför Berlin maraton.
Valde att springa, men att lyssna på kroppen. Halvan gick lätt men sen sa kroppen ifrån tydligt. Då gjorde jag iofs en bra första halva för att vara mig (lättsprunget) så joggade med gånpauser andra halvan.
Väldigt glad att jag faktiskt fortsatte hela vägen och inte bröt som jag tänkte! Men lyssnade väldigt på kroppen och gick så fort andningen blev sådär jobbig, alltså blev andra halvan lågintensiv träning.. ;)
Är du en glad motionär och ute efter upplevelsen och kan ta en sämre tid lite mer än resultat så säger jag; spring! Men lyssna på kroppen.
Lycka till!
1967 • Torslanda
#8
1 oktober 2015 kl 12:48
Gilla
Spring men tänk inte ambition.

Har sprungit många lopp i dålig hälsostatus och då bara ändrat målsättningt från tid till upplevelse. Så länge det inte är en hälsofara att springa så får du ju med dig en häftig upplevelse. Jag skulle inte vilja vara utan mitt marathon i e.g. Pyongyang bara för att jag var förkyld(utan halsont), Det man tappat i träning har man tappat så anpassa tiden efter det och se till att ha maximalt kul. Att slå PB på ett traillopp är ju inte direkt görligt ens i perfekt hälsotillstånd så passa på och var social med allt och alla, ta in alla intryck och njut. Mitt i särklass roligaste lopp var ett traillopp i regnskogen i Australien. Hade inte kollat så noga innan att det var trail, eller regnskog, så fick ställa om snabbt och helt glömma tid. Kör på om du känner dig frisk nog för ett marathon på söndag men glöm tiden och ha kul. Trailmara kan ju bara inte vara fel.
1966 • Karlstad
#9
2 oktober 2015 kl 08:30
4 Gilla
Är på plats nu och det känns bara toppen så startar gör jag iaf.
1984 • Sösdala
#10
2 oktober 2015 kl 10:34
Gilla
Gött!

Hade samma upplägg inför Lidingö och kom runt lite tröttare och på en lite sämre tid än tänkt, vilket var helt okej för mig.
1966 • Karlstad
#11
4 oktober 2015 kl 13:20
Gilla
Jag körde och resultatet var väl inte helt oväntat med septembers upplägg. Kom i mål iaf och hade en upplevelse. Rapport i träningsdagboken.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.