Löpning Träning 9 inlägg 8350 visningar

Stå på ett ben

Oliver
1984 • Göteborg
#1
1 maj 2014 - 19:00
Gilla
Hej hopp alla snyggingar!

Barfotatrenden har slagit igenom. Laptoppen har bytts ut mot en platta. Sängen har blivit bredare och varmare. Kontot mer välfyllt.

Mer frågan kvarstår:

Tränar man foten på ett bra sätt om man star barfota på ett ben I x antal minuter? Får man starkare ben/fötter genom denna träning?

Läste om det för x antal år sen och sen har jag stått på ett ben vid mer eller mindre väl valda tillfällen. Ska sagas attjag känner att mina anklar är hyfsat starkare och jag har nog inte stukat fotlederna sen dess men styrkan I fötterna, tja, det vette tusan!

Tror nästan det kan vara för sent och fel land I det läge jag befinner mig nu.

1980 • Åby
#2
1 maj 2014 kl 20:38
Gilla
borstar alltid tänderna på ett ben på order från naprapaten, balansträningen för småmusklerna i foten är viktigare än man tror.
Johan Pihl
1975 • Olofstorp
#3
1 maj 2014 kl 21:01
Gilla
Det är säkert bra till en viss gräns, men statiska övningar blir nog meningslösa när man blir för bra på dom. Kan man hålla position mer än ett par minuter utan problem är det nog dags att gå vidare för att öka styrkan, exempelvis genom att addera instabilitet eller genom att gå över till dynamisk träning.
Daniel A
1975 • Uppsala
#4
1 maj 2014 kl 21:06
Gilla
Tror också det är bra för fotens muskler. Blunda gärna när du står på ett ben så får musklerna jobba ännu mer, och undvik att kompensera vinglighet med armarna (håll dem nära kroppen) och låt foten och fotleden jobba mer istället.
1980 • Åby
#5
1 maj 2014 kl 21:08
Gilla
den som är av åsikten att det är statisk träning att stå på ett ben bör nog prova att göra det utan att försöka reglera eller balansera, kan vara en ny yogapositions födelse - fallande furan :)

skämt åsido, blir det för lätt att bara stå på ett ben (det är rätt svårt när man borstar tänderna, simultankapacitet osv) är det bara att gå upp på tå, ställa sig i nån lustig ställning eller kanske göra ett par kontrollerade enbenshopp.
Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
#6
1 maj 2014 kl 21:19
Gilla
Framför allt är det en bra övning om man har sämre balans på ena foten. Själv kan jag stå på vänster fot "hur länge som helst", men på högern är det grymt ansträngande. Jag kör lite för lite balansövningar, men varje gång jag gör det märker jag hur nyttigt det är. Särskilt då på den sämre sidan så klart.
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#7
1 maj 2014 kl 21:50
1 Gilla
Stå på vänster ben, böj dig ner och sätt höger hand diagonalt vid lilltån. Sträck sedan upp kroppen och sträck handen rakt upp. Jobba några ggr, byt sedan ben. Öka belastningen gemom att hålla en vikt i handen. Har du en kettlebell eller hantel kan du använda det.
Kajsa B
1987 • Göteborg
#8
2 maj 2014 kl 07:16
1 Gilla
känns det vingligt i foten, då tränar du den ordentligt. Hårt plant underlag är dock inte så tufft för vristerna (om man inte är på tok för svag i dem, så är det vingligt på sånt underlag bör du verkligen träna upp dem). Är det inte vingligt, ställ dig på något mjukt, ex. liggunderlag, eller ännu bättre: balansplatta eller bosuboll! På de senare kan du stå och vicka på fötterna och ändra på din tyngdpunkt och försöka balansera upp det med just foten/fötterna.
Pär M
1969 • Umeå
#9
2 maj 2014 kl 18:58
Gilla
ang statiskträning....

blir man bra får man försvåra :-)
så för endel (mig) räcker det med att borsta tänderna för att fotens muskler får jobba.....
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.