Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 18430 visningar

Smärta höft, ljumske, lår

1994 • Stockholm
#1
9 december 2015 - 08:07
Gilla 
Jag har sedan 4 månader tillbaka stora problem med min högra höft. Har varit hos fem olika läkare som antingen givit mig diagnosen trochanterit eller sagt att de inte kan hjälpa mig och att jag får "vänta ut det". Har fått antiinflammatoriskt utskrivet samt nu senast en kortisonspruta i höften, vilket inte heller har hjälpt. Går hos både sjukgymnast och naprapat varje vecka vilka behandlar med laser, akupunktur, shockwaves osv. Jag fick för 10 månader sedan en rejäl spark av häst på höften, röntgades då för att utesluta fraktur och fick åka hem med en rejäl lårkaka/muskelbristning. Var då sjukskriven tills dess att såret hade läkt och svullnaden gått ner. Hade därefter inga problem fram till för fyra månader sedan. I samband med att jag fick tillbaka smärtan i höften fick jag även problem med ett ärr jag har efter sparken, vilket blev extremt, extremt ömt. Detta löste min sjukgymnast på ett par veckor genom att lösa upp spänningar från ljumsken. Kvar finns främst en molande värk utsida (emellanåt även baksida) höft, smärta i ljumsken som pendlar mellan molande och huggande samt smärta i lår och då främst att det ”drar” i insidan samt strålar i framsidan. Har de senaste veckorna även fått mycket sendrag i höger fot. Jag har svårt att sitta ner, dels för att smärtan blir värre i sittande läge men också pga. ”igångsättningssmärta” när jag reser mig. Att träna kan tillfället lindra smärtan under träningen och under ett par timmar efteråt, för att sedan bli så pass fruktansvärd framåt kvällen samt dagen efter att jag suttit illamående och kallsvettats på jobbmöten. Även promenader är svårt. Jag börjar bli lite smått desperat att få ordning på det här eftersom att det påverkar min vardag så mycket, det är framförallt psykiskt påfrestande eftersom att smärtan kan variera i intensitet från dag till dag men även timma till timma. De dagar som det är som värst kan jag knappt ta mig upp ur sängen och även en simpel sak som att flytta foten mellan pedalerna i bilen är ett rent helvete. Har inte riktigt blivit tagen på allvar hos läkarna och drar mig för att söka hjälp där igen. Min naprapat vill att jag ska få en magnetröntgen, men de vill hellre lösa det med vila och kortisoninjektioner. Finns det någon som kan rekommendera en väldigt duktig läkare eller likande (vart i landet spelar ingen roll)? Eller som har någon idé om vad som kan vara fel?
Thomas Krantz
1948 • V Frölunda
#2
9 december 2015 - 14:42
Gilla 
Har liknande besvär och har fått nästan identiska besked av fyra ortopeder! Vet inte vad jag ska ta mig till här näst!
1975 • Alingsås
#3
9 december 2015 - 20:16
Gilla 
Samma här. Även en "chockskada" som triggade igång den troliga artriten i höft. Två år sedan skada och pendlar mellan smärtdalar och toppar men blir långsamt bättre. Finns vad jag läst mig till ingen egentlig vetenskaplig lösning på artrit, eller värre artros, än så länge. Men hör med sjukgymnast om stretch av utåtrotation höft. Gör ont som fan men hjälper lite.
Hoppas likt er två att det inte är helt kört...
Micke Larsson
1971 • Sollentuna
#4
9 december 2015 - 21:43 Redigerad 9 december 2015 - 21:43
Gilla 
Idrottskliniken, Solna ( http://idrottsklinikenrehab.se/ ). Duktig ortoped, men lång kö. Ingen remiss behövs.

Mitt tips: boka tid hos Idrottskliniken (eller annan duktig ortoped). Gå sedan tillbaka till vårdcentral/husläkare med attityden "Jag gjorde ert jobb genom att fixa ortopedtid, nu får ni remittera mig till magnetröntgen inför det besöket och sedan slipper ni mig och min höft". Om du vill kan du kolla här http://www.vardgivarguiden.se/Patientadministration/Remittering/Vantetider/ var inom landstinget det är kortast tid på magnetröntgen och tipsa husläkaren för att spara tid och för att ge en hint om att du är en engagerad patient som kommer kunna bli jävligt krävande om du vänder energin åt det hållet :-).
1952 • Varberg
#5
10 december 2015 - 09:29
Gilla 
Håller med Micke. Om man kan få en diagnos när man har så svåra besvär så ska man absolut göra vad man kan för det. Sedan är det en annan femma vad man kan göra åt det, men utan diagnos så famlar man ju i blindo.
Ligger något i det Anders skriver. Ofta gäller det att hålla uppe styrka och rörlighet samt att attackera tendinoser. Har själv jobbat stenhårt med mina axlar med impingement, tendinoser mm. Mycket smärtsamt och långdraget och kräver mycket känsla för vinklar när det gäller alla olika muskler och senor, men det verkar absolut ha effekt. Smärtan som gör att man rör sig mindre och blir svagare ger en ond cirkel.
1974 • Mölndal
#6
29 december 2018 - 21:20
Gilla 
Har haft samma problem i över 1 år men det var först för 2 mån sen jag tog i problemen. Nu kan jag kliva in i bilen och koppla. Det går sakta sakta.
Misstänker även artros i höft
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.