Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 10541 visningar

Ont vänstra sida revben - TIPS!?

Malin Saint Cyr
1990 • Stockholm
#1
24 januari 2016 - 18:28
Gilla
Hej!

Jag har ett problem när jag springer, nämligen smärta i vänstra sida bröstkorg/revben. Detta har pågått de två senaste åren men kommer väldigt sporadiskt. Ibland kan det gå flera veckor eller månader mellan gångerna, andra gånger får jag det på alla pass i en och samma vecka. Det är en smärta som kommer sakta och ökar, känns som att det suger vid revbenen och det blir svårt att ta djupa andetag, (Gör ont/känns obehagligt) Saktar jag ned eller stannar helt så försvinner det oftast.

Finns det någon där ute som haft samma problem eller vet vad det kan bero på? Har gjort en EKG undersökning för att utesluta hjärtproblem och det visade inga fel. Ska också tillägga att jag inte kan dra några paralleller mellan smärtan och passens utformning, kan komma både när jag kör hårt eller lugnt.

Hälsning,
Malin
1972 • Malmö
#2
25 januari 2016 kl 12:33
Gilla
Det du beskriver låter precis som en mildare variant av en grej som jag råkat ut för några gånger, med skillnad att när mitt trassel väl dykt upp så har det nog gjort sig påmint i större utsträckning. Jag förstår att du gjort EKG för nog känns det allt som om det skulle kunna ha med hjärtat att göra. I samtliga fall som jag fått detta ordnat av sjukgymnast (som är duktig på ”tillrättaläggningar”) eller kiropraktor så har det varit ett revben som hamnat fel i sitt fäste mot ryggraden.

Jag har i brist på akuttid flera gånger mildrat känningarna och ibland t o m löst problemet och likande trassel i bröstryggen, genom att rulla runt på en hårt pumpad fot- eller handboll, lite som folk foam-roll:ar ryggen, med skillnad att jag inte har rumpan i golvet. Det gäller att verkligen försöka slappna av när en rullar runt med bröstryggen/ryggraden uppe på bollen, annars kommer musklerna hålla emot så källan till problemet inte kan tryckas rätt.

Drogs med detta senast i somras och fick så snällt vänta på att semestern för min kiropraktor skulle ta slut, lyckades inte fixa det själv den gången. Fick det inte avhjälpt av en naprapat som fick problemet beskrivet för sig, hen hade någon annan diffus förklaring efter ha kollat på ryggen. När kiropraktorn var tillbaka från semestern så bekräftade denna att det mycket riktigt var ett revben som satt fel och inget annat.
1979 • VESSIGEBRO
#3
25 januari 2016 kl 12:58
Gilla
Även jag har dragit med detta och gjort precis samma ut redningar som du... Mitt var stress och för tungt arbete på jobbet. Bara en tanke ... Ibland har jag ont av och till och ofta är det i samband med att jag stressar runt och vill göra tusen och en grejer

Lycka till !
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#4
25 januari 2016 kl 13:12
Gilla
Rörlighetsträning för bröstryggen brukar hjälpa. Finns massor av övningar.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.