Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 6812 visningar

Ont först höger sida rygg, sen Piliformis!

Hans Gustafsson
1966 • Malmberget
#1
8 juli 2014 - 18:40
Gilla 
Efter en stunds löpning ca 5-6 km så känner jag av i nedre delen av ryggen på högersida i muskeln att det börjar ömma, inga problem att jogga vidare, men jag tror jag börjar ändra löpsteg pga detta för efter ytterligare ett par km så börjar det ömma i höger skinka tror det är pliliformis som börjar spöka, Inga större bekymmer dock, löper på och ibland släpper det ömma. Vad fan kan det bero på. Detta kommer även om jag går långa promenader, samma sida alltid! Vad kan det bero på? förslag?
Hasse
1957 • Växjö
#2
8 juli 2014 - 21:30
Gilla 
Piriformis försvagas visst med åldern, jag har likn, men det går även ned i benet.
Testa att dra upp ena benet under dig i 90 graders vinkel liggandes och lägg dig sedan på benet samtidigt som du drar det andra benet nedåt. Draken balans på ett ben framåt/bakåt, samt enbensböj med böjt ben och flexar fot känns också bra. Samt utfallssteg eller höftböjaren där man tar ut vinkeln. Samt höftlyftning ett ben i taget från tex en trappa. Jag kör allt detta just nu.... Lycka till!
Hans Gustafsson
1966 • Malmberget
#3
9 juli 2014 - 06:04
Gilla 
Oki då kanske jag får bukt på piliformis, men vad fan är ursprungsproblemet? Varför börjar det ömma på just höger sida av nedre delen av ryggen?
1958 • Borlänge
#4
9 juli 2014 - 06:59
1 Gilla 
Troligen är du kort i höftböjaren och behöver även stretcha ut gluteus maximus, dvs rumpan, Hela kedjan påverkas och det känns även i ryggen. Själv jobbar jag med vänster sida. Jag stretchar flera gånger per dag och tränar styrka för att försöka "få till det". Eventuellt kan du besöka en naprapat eller sjukgymnast för behandling.
Hans Gustafsson
1966 • Malmberget
#5
9 juli 2014 - 13:10
Gilla 
Oki.... ja, det låter ju precis som det stämmer när jag googlar på det. Bara att köra igång med stretch förstår jag..... har även en bra sjukgymnast som fixat min rygg så detta blir väl enkel match för honom. Men jag testar själv först om jag får ordning på detta.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.