Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 5812 visningar

Ont i knä vid belastning

Fredrik
1992 • Karlskrona
#1
30 januari 2016 - 12:04
Gilla
Hej.

Smärtan är lokaliserade på framsidan av knäet, och det känns som att den utgår ifrån 2 cm under knäet. Om jag sitter vid ett bort och sträcker ut benet maximalt och trycker tårna upp mot bordet kommer smärta. När jag gör knäböj och är nästan i 90 grader med knäna då kommer smärta. Smärtan är en 2 eller 3, hade smärtan varit ihållande i vila hade jag nog ätit smärtstillande. I vila känner jag inte av knäet. Skulle väl säga att smärtan blir mindre i knäböj och obefintlig med utsträckt ben och tårna pressade mot bordet om jag använder Support Knee Strap,

Jag började fick ont i knäet för drygt en månad sedan, lite mer. De första dagarna efter att jag fick ont vilade jag men sen stack jag ut och sprang lite kortare pass 20 minuter i drygt en vecka i hopp om att smärtan skulle lämna. Det gjorde den inte. Vilade en - två veckor innan jag började strecha framsida lår som fan. Strechade 2-3 gånger om dagen blev riktigt vig men smärtan försvann inte. För ungefär en vecka sedan var jag i kontakt med en kiropraktor som tejpade och sa att jag skulle strecha ljumskarna och köra styrketräning, hård styrketräning. Han tejpade och sa i princip att jag kunde sticka ut och springa nu för att jag inte skulle ha ont. Problemet var att inte knäsmärtan försvann som han. (Han var väldigt tydlig med att jag inte skulle ha ont eftersom det var tejpat). Jag kände att hm, jag kan börja styrketräna men hård är det inget tal om så nu har jag kört styrka i en vecka, http://www.summitmedicalgroup.com/media/db/relayhealth-images/xjumper1_3.jpg summerar bra vilka övningar jag kört.

Jag har simmat 2-3 gånger i veckan under skadan, simning gör inte ont. I början när jag simmade så gjorde det ont att gå upp för stegen på bassängen men det gör det inte längre. Jag börjar fundera på att kanske simningen stjälper läknngsprocessen?
Tobias Andersson
1977 • Tomelilla
#2
30 januari 2016 kl 12:16
Gilla
Tycker att det hörs som ett löparknä du fått. Jag har haft det två ggr och känner inget av det förrän jag springer.
Promenerar jag eller kör crosstrainer känner jag inget i knäet.
1981 • Örebro
#3
30 januari 2016 kl 12:27
Gilla
Låter snarare som ett hopparknä tycker jag. Googla och se om det stämmer på dig.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.