Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 7136 visningar

Benhinneinflammation, hälsporre samt inflammation på en sena på vaden

Johan
1993 • Borås
#1
5 maj 2016 - 18:53
Gilla 
Hej! Har haft problem väldigt länge med benhinneinflammation, hälsporre samt inflammation av en sena i vaden, så jag antar att det är något som är väldigt fel.

Suget på att börja spela fotboll igen har blivit så starkt nu, men efter flera försök till att bli bättre så återkommer bakslagen.

Jag försöker hitta ett bra rehabprogram på internet, men det är svårt att hitta något specifikt då jag inte endast har 1 skada.

Har varit hos flera sjukgymnaster etc för min benhinneinflammation, dock har jag sedan fått så väldans ont i hälsporren så att löpningen som jag sakta stegade upp (c25k) var tvungen att avbrytas.

Har lite dålig erfarenhet av sjukgymnaster också (varit hos 2 st) då den ena endast var ute efter att mjölka mig på pengar (6st stötvågsbehandlingar) och den andras bot på mina skador var 3 set tåhävningar varje dag (så många jag orkade i varje set). Inget av detta minskade smärtan, har formgjutna inlägg med som inte har hjälpt mig.

Egentligen så söker jag endast ett program som jag simpelt kan följa, men jag hittar inget på internet. Har snart spenderat uppemot 10000 kr på att bli frisk så det tar emot att gå till en sjukgymnast igen (men tipsa gärna om ni vet någon riktigt kunnig i Borås/Varberg området!

Mvh
Irene
1968 • Åstorp
#2
5 maj 2016 - 20:16
Gilla 
Ni har ju Elfsborg i stan. Kolla om deras sjukgymnast/massör har egen mottagning!
1972 • Sävedalen
#3
7 augusti 2016 - 09:21
1 Gilla 
Johan,

Har haft samma problem. Hälsporre har jag lidit av i +10år. Trodde den var kronisk eftersom inget hjälpt (läs stötvågsbehandling, ilägg, ultraljud, etc.).

Började trots detta att försöka springa förra sommaren då det är något jag saknat. I September fick jag då en benhinneinflammation pga överansträngning gissar jag som sen inte ville ge med sig.

Sökte på nätet efter löpteknik och annat för att hitta vad som var orsaken. Hittade då Runfeeling.se som jag tog kontakt med. Efter en träff, där hel mitt rörelsemönster "sågades" (man tittade på hur jag gick till att börja med) blev jag smärtfri i mina fötter. Hälsporren försvann genom att jag började gå med kortare mjuka steg. Prova det.

Jag har nu under ett drygt halvår fått lära om hur jag går och springer. Nu är hälsporre och benhinneinflammation väck. Inget hokus pokus. Enbart lyssna och känna efter vad kroppen säger (smärta eller inte smärta) så har mina skador läkt ut och nu springer, hår jag utan att ha ont.

Med vänlig hälsning,

Petter
Eva Elings
1962 • Stockholm
#4
8 augusti 2016 - 14:57
Gilla 
Jag har också lidit flera år av hälsporre och börjar inse att det är precis som du säger Petter - att det gäller att inte gå på för hårt utan att lyssna på kroppen. :-)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.