Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 479 visningar

Komma tillbaka från benhinneinflammation

1993 • Gbg
#1
11 mars 2024 - 11:56
Gilla
Halloj. Har vilat (eller åtminstone försökt) från löpning sen jag skadade benhinnan häromveckan, och gjorde ett försök att småspringa på det idag. Sprang långsamt i en minut, gick en minut, och repeterade i 20 minuter blandat trail, motionsspår och asfalt.

Min frågeställning är nu: hur mycket smärta är acceptabelt när man är på väg tillbaka från skadan? Jag känner ju att det ömmar lite nu, men det var aldrig värre än en 1 av 10-smärta under själva löpturen. Vissa intervaller kändes mer än de andra.
Är jag good to go, eller borde jag vänta en vecka till?
Svealand
#2
11 mars 2024 kl 16:13
1 Gilla
Generellt brukar jag tänka så här då det gäller känningar och skavanker: Blir det värre, spring mindre. Går det åt rätt håll (mindre ont) kan man testa att öka på lite.
1989 • Alingsås
#3
12 mars 2024 kl 07:25
1 Gilla
Har du haft benhinneinflammation tidigare på grund av löpningen?

Jag kämpade som tusan med det i början av min karriär. gick upp och ner hela tiden.
Till slut pratade jag med en löpcoach och insåg att jag landade väldigt långt fram och på hälen när jag sprang. Fick korrigera löptekniken (sakta men säkert) och idag är jag, tack och lov. Helt skonad från denna typ av problem.

Sen kan det helt enkelt vara ovana som orsakar. Ökad mängd löpning för snabbt helt enkelt och/eller dåliga skor.
Marco L
1973 • Lysekil
#4
13 mars 2024 kl 14:23
Gilla
Ja om det känns värre nästa gång du påbörjar ett löppass så skulle jag avbryta direkt. Har provat flera gånger men det har bara blivit sämre då.
Jag behöver 5 vilodagar. Dag 4-5 kan man introducera lite (20st per ben) frånskjutsövningar typ ta två trappsteg åt gången i en trappa. (skada i tibialis posterior)

Om skadan är lite äldre och det onda mer känns som stela muskelfibrer så kan man börja jogga lite smått igen. Stretcha och löp successivt lite mer varje gång.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.