Löpning Träning 2 inlägg 3405 visningar

Nästa steg

1993 • Enköping
#1
16 september 2016 - 12:47
Gilla 
Hej,

Är en friidrottare i grund och botten (löpning, längd, tresteg) men lade av vid 13 års ålder för att satsa på en annan idrott som jag tyvärr var tvungen att lägga av med när jag var 19 år. Har sedan dess hållit igång kroppen med löpning. Sedan ett år tillbaka har jag skruvat upp träningsdosen en del och ligger just nu på 5-6 pass i veckan där varje pass är ganska precis 10 km. Brukar springa dessa pass på runt 39-40 min, och har ett personbästa från i våras på strax över 36 min på 10 km samt 17,32 på 5 km.

Nu börjar jag känna att det är dags att ta nästa steg i löpningen och kanske gå med i en klubb. Därav mina frågor:
1, blir jag utskrattad med dessa tider?
2, hur mycket skulle jag kunna sänka mina tider efter ett års träning med en klubb? (vet att det är väldigt svårt att svara på, men ungefär)

Bör tilläggas att jag är 23 år och bor i stockholmsområdet.
1971 • Nykvarn
#2
16 september 2016 - 13:38
Gilla 
Du kommer absolut inte bli utskrattad med de fina tiderna du gör, tvärtom jag tror du skulle bli välkomnad i vilken klubb som helst! Det finns väl en friidrottsklubb i Enköping men kanske inte någon löparsektion inriktad på långdistans? Jag har svärföräldrarna där så lite koll på stan har jag...

Annars har du ju Västerås Löparklubb som är ganska aktiva, alternativt Uppsala löparklubb.

Fråga två är naturligtvis omöjlig att svara på. Du är ung och gör redan fina resultat, långdistanslöpning kräver tålamod och kontinuitet och den tålmodige belönas. Hur långt du når på ett års sikt, fem, tio års sikt avgörs av många saker; Förväntningar på dig från folk runtomkring, tränare/familj, träningskompisar, hur mycket tid du är beredd att lägga på träning, om du får vara frisk och skadefri kontra om du tvingas till långa uppehåll, hur du varierar din träning (som du beskriver den kan lite mer variation mellan långt och lugnt och snabbare/kortare behövas).
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.