Löpning Skador & Rehab 8 inlägg 37231 visningar

smärta ovansida fot?

1993 • uddevalla
#1
21 september 2016 - 13:12
Gilla
Hej, hade pf i vintras som startade med smärta på ovansida fot och sedan gick över till smärta under fot? Nu efter några veckor av pf igen har den gått över och idag kände jag åter lite "lätt" smärta som ibland strålar på ovansida fot. Känner det inte hela tiden utan bara ibland i några sekunder under belastning och sedan är det över... Sprang för första gången igår så det kanske är därför, men jag undrar mer om det är någon annan som har haft detta och ifall det finns någon som vet vad man kan göra åt det (svaga vrister/svag i foten) för jag vill inte bara vila bort det eftersom det då kan komma tillbaka. Vill så gärna springa! är trött på överbelastningsskador nu -.-
Irene
1968 • Åstorp
#2
21 september 2016 - 13:38
Gilla
Ett bra sätt (och kul) att träna upp svaga fötter på är att springa trail. Ojämna underlag är som en balansplatta, dvs fötterna ställs i olika lägen samtidigt som man måste hålla balansen.
Ingrid Bergh
1956 • Pixbo
#3
22 september 2016 - 08:50
Gilla
Kan du precisera lite mer exakt var på foten det gör ont - skicka gärna en bild. Fötter är "små" men problemområdet är stort och orsakerna till fotproblem är många.
I
Stockholm
#4
27 september 2016 - 09:46
Gilla
Tråkigt svar men kolla upp det hos läkare. Jag fick ont i foten (ovansida/mellanfoten) för 1.5 år sedan, det försvann senare för att komma tillbaka i början på sommaren detta år... upptäckte då att jag fått en stor knöl som nu blivit ännu större och förmodligen (förhoppningsvis, blandade känslor kring det) behöva tas bort beroende på vad MRI visar ??
Hobbylöparn
Östermalms IP
#5
27 september 2016 - 09:48
Gilla
Kolla att du inte knyter skorna för hårt. Kan ge domningar i nerbanorna som går på ovansidan foten.
I
Stockholm
#6
27 september 2016 - 10:17
Gilla
Bild uppladdad av I
Snöret räcker knappt till när jag knyter skorna för att de inte går att spänna ut mer... dessutom domnar det i andra, helt lösa skor, i vissa strumpor och t.o.m. barfota ibland (främst när jag sitter med fötterna net) så skorna och snörpningen är nog, tyvärr, inte problemet utan det är förmodligen knölen som trycker på...
Ellie
1964 • Lindome
#7
2 oktober 2016 - 22:28
1 Gilla
Har du provat med två set skosnören och inte snöra ovanpå knölen?
Finns ju olika sätt att snöra som trycker på på olika sätt...
I
Stockholm
#8
7 oktober 2016 - 20:28
Gilla
Nä det har jag inte gjort. Kruxet är bara att det inte gör ont under löpning, aldrig (just nu... hade ont där tidigare i somras) vid knölen utan mest vid trampdynorna/tårna och i tårna när jag inte springer. Gjorde i alla fall MRI häromdagen och har telefontid med ortopeden på torsdag så får se vad det visar. Enligt honom lutade det åt att ta bort den, baserat på första besöket/bedömningen då men återigen, vi får se hur det blir. Jag både vill och inte vill operera foten för vill ju inte ha någon överdrivet lång rehabperiod -.- (ja naturligtvis vet jag att det är nödvändigt i så fall men man kan ju hoppas på det bästa!)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.