Löpning Avancerad träning 1 inlägg 3792 visningar

Träningstips för bergsmara i februari

Thomas Abrahamsson
1988 • Stenungsund
#1
17 oktober 2016 - 16:44 (Redigerad 17 oktober 2016 - 16:44)
Gilla
Då är jag inne på vecka 2 av lite mer alternativ träning och det börjar närma sig att köra igång hårdträningen inför det stora målet i Nya Zeeland - Bergsmaratonet moonligt shotover med ca 2000hm. Har inget tidsmål eftersom jag inte vet vad jag ska förvänta mig, men vill kunna springa loppet och vara såpass fräsh att jag kan njuta lite av omgivning, kanske ta ett kort osv trots all uppför.

Jag har legat på ca 7mil i veckan under en bra period och känner mig ganska bekväm med den mängden. Men känner att jag både borde och vill köra mer när jag drar igång igen.
Jag skulle behöva era åsikter om lite planering fram till jul, då jag sticker till Japan en månad för skidåkning innan vi drar vidare till NZ.

Det handlar om 9v i Sverige, Japan blir som det blir pga väder, och NZ har jag ca 3v (där blir det mycket fokus på uppför).

Först undrar jag om jag ska sikta på 1 eller 2 intervallpass. Har kört på tisdagar med Stenungsundslöparna (blir lite allt olika typer av intervaller) och ett tröskelpass själv. Men då jag vill öka mängden, är det bättre då att fokusera på distans under perioden fram till Japan?

Jag har provat på 9mil/v och det är väl något sådant jag vill upp till, men tror inte jag klarar 9v med 9mil, så funderar lite på hur jag kan lägga upp det. Pratade med en rutinerad räv i gänget som tyckte att jag skulle kunna prova nåt i stil med (hittar bara på siffror nu):
7mil, 9mil, 8mil, 10mil, lättare vecka (5mil?), 8mil, 10mil, 9mil, 11mil. Vad anser ni?

Jag kommer hålla noga koll på känningar i kroppen, kommer gymma 1-2 gånger i veckan. Köra 1 simpass och lite klättring. Kanske något pass rullskidor/stakmaskin. Nästan alla distanspass kommer läggas i MYCKET backar!

Kommer kanske fylla på med frågor. Men ge gärna eran åsikt och input!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.