Löpning Skador & Rehab 8 inlägg 1680 visningar

Ont i fötterna/fotlederna

1987 • Söderhamn
#1
31 oktober 2008 - 13:36
Gilla
Har precis börjat komma igång med min löpning (körde mitt 3:e pass idag) men har redan stött på lite motstånd i form av smärta i fotlederna. Det smärtar ovanpå fötterna och även runtom bak vid hälsenan.
Är det här något som är naturligt när man är ovan att löpa och något som kommer att gå över allt eftersom? Eller är det mina skor som det är fel på?
Har ett par hyffsat oanvända som jag joggat lite i tidigare och inte känt något ont.

Nu blir det vila över helgen i hopp om att kunna ge mig ut igen på måndag.

Marita
1973 • Helsingborg
#2
31 oktober 2008 kl 14:23
Gilla
Hej jag har samma problem med att de gör lite ont uppepå och även baktill. Jag har spruningt 7 månader men det är först nu den senaste månaden som jag känner av det. Jag smörjer in foten/fötterna med typ voltaren och zon. Ett par gånger om dagen i en vecka. Jag besväras inte av det direkt när jag springer utan mera efteråt och när jag vilar mellan passen.
Har hört att foten innehåller mest ben och inte så mycket muskler men kommer att följa tråden här ihopp om bra tips!
1987 • Söderhamn
#3
31 oktober 2008 kl 14:35
Gilla
Marita: Okej, jag ska köpa någon sån salva och prova smörja på om smärtorna inte är borta efter helgen. Skönt att inte dina pass drabbas. Själv blev jag tvungen att bryta i fem minuter under mitt senaste för att stretcha lite.
Tacksam för fler svar!
Malin Holmgren
1982 • Östhammar
#4
31 oktober 2008 kl 14:56
Gilla
Jag får mindre ont på ovansidan av fötterna när jag knyter skorna lösare under träningspassen...
Fredrik S
1990 • Trollhättan
#5
31 oktober 2008 kl 14:56
Gilla
Du kanske har knutit skorna för hårt vid dessa tillfällen? smärta ovanpå fötterna kände jag också av i början av min "karriär" då jag knöt alldeles för hårt ibland. det behövs inte knytas hårt över huvud taget, bara dom sitter på som dom ska.
1987 • Söderhamn
#6
31 oktober 2008 kl 15:35
Gilla
Det kan definitivt vara detta som orsakat det. Har faktiskt knytit åt skorna rejält och körde idag även med tjockare strumpor vilket ledde till att dom satt ännu hårdare. Ska prova lossa lite på snörena nästa gång.

Spelar det någon roll vad man går i för skor till vardags? Jag går alltid i ett par vanliga platta odämpade adidas. Bör man även ha ett par skor med någon slags dämpning då? Tilläggas ska väl att jag inte har körkort och därför går överallt, så det blir några km om dagen.
1969 • Eskilstuna
#7
31 oktober 2008 kl 18:19
Gilla
Balansövning, kanske. Stå på ett ben (benet med de onda fötterna). Nästa utmaning är att blunda och göra detta. Detta förutsatt att det inte är något enklare som att för hård knytning har orsakat detta problem.
1964 • Perstorp
#8
31 oktober 2008 kl 23:40
Gilla
Hej Anders har ni någon proffsig löparskobutik i närheten rekommenderar jag dig att gå dit och testa hur du springer,sedan säger dem till dig vilka fötter du har och vilka skor som passar dina fötter. Många problem som drabbar kroppen vid löpning kan härledas till skorna.

/A.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.