Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 2425 visningar

Känning i magen vid löpning

1954 • Stoby
#1
13 juli 2017 - 21:33
Gilla 
Sedan två månader tillbaka har jag problem med ont i magen när jag springer. De första stegen när jag börjar jogga känns OK, men innan jag sprungit hundra meter får jag känning på höger sida av magen. Mitt mellan naveln och höger ljumske, med dragning åt höger. Sedan känns det hela tiden, trots att jag springer mycket långsamt.
Jag har vilat i några veckor, utan att det blev någon större skillnad. Jag har smort med Voltaren-salva i två veckor, utan någon större skillnad.
Märkligt nog kan jag göra situps utan att det känns eller blir sämre. Oftast går det bra promenera och cykling är inga som helst problem.
Min gissning är att det är någon inre muskel eller ett muskefäste som är inflammerat. Min erfarenhet är att sådana skador brukar gå att hantera med stretching. Problemet är att det är svårt att stretcha den delen av magen, verkar det som.
Någon som har tips på vad det kan vara och vad man kan göra för att bli av med det?
Johan Pihl
1975 • Olofstorp
#2
13 juli 2017 - 22:52
Gilla 
Det finns flera saker detta kan bero på, men i princip inga av dom går att hantera med stretching. Det ör dock alltid krångligt med orsaker till smärta i ljumske, höft och mage, av olika orsaker. Boka besök hos en expert är mitt råd
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.