Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 2012 visningar

Vänster knä svullnar

#1
24 februari 2018 - 12:08
Gilla 
Hej!

Har precis börjat med min löpträning på riktigt och har kört seriöst några månader förra året fram tills jag fick hälsporre. Hade uppehåll i nästan 3 månader, och nu efter nyår har jag nystartat träningen igen. Det går förvånansvärt bra och fint framåt, bygger sakta men säkert upp lite km i kroppen igen, och det är otroligt skönt att vara igång.

Dock märker jag när jag är ute, att efter cirka 4-5km så börjar vänster knä bråka. Det gör väl inte direkt ont, känns mer obehagligt/lite spänt. När jag är hemma igen så kan man se och känna lite vätskeansamling/svullnad precis under knäskålen. Svullnaden går ner igen efter nån timme och dagen efter så känns det inget/knäet är som vanligt. Spänner jag knäet under steget utan att sträcka ut benet helt så känns det heller ingenting.

Vad beror det på? Överansträngning? För hård belastning? Ska tillägga att mitt längst pass nånsin har varit på strax över 8km i 7min-tempo, så jag springer varken långt eller snabbt. Än.

Alla tips mottages tacksamt, dels på vad det kan bero på och hur jag ska förebygga det. Vill gärna hålla länge. Finns där nåt skydd eller liknande man kan springa med som "håller ihop" knäet?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.