Löpning Tävlingar & Motionslopp / Göteborgsvarvet 8 inlägg 4768 visningar

Ett riktigt skitvarv (illamående och matt)

1992 • Helsingborg
#1
20 maj 2018 - 12:51
Gilla 
Sprang Göteborgsvarvet igår som många andra, men detta blev ett riktigt tufft och tråkigt varv, glädjen försvann tyvärr i och med att jag började må väldigt dåligt.

Jag undrar vad de egentligen var som hände och vad det kan bero på? Låt mig berätta.

Vid 7km började jag bli illamående och det blev bara värre, men jag klarade att hålla min fart till 10km, väl där börja jag känna mig helt slut och frös jättemycket och illamåendet blev bara värre. Började halka efter och började må allt sämre, vid 12km började jag fundera på att bryta loppet men bestämda mig för att försöka fortsätta lite till. Vid 14km fick jag börja växla mellan gång och löpning fram till mål. Jag kände mig inte jättetrött väl i mål men kände mig "sjuk" och ville bara hem och lägga mig, åt lite i målområdet och hade inga problem med aptiten eller behålla maten.

Blev sedan långsamt bättre under kvällen men var väl ändå rädd att jag skulle vakna upp idag och vara sjuk men verkar ha klarat mig ifrån det med även om jag känner mig rätt trött och sliten precis som efter ett "vanligt lopp" trots att det gick rätt långsamt igår.

Sjukt besviken på min tid men egentligen var det väl en bedrift att bara ta sig i mål när det blev så här kämpigt. Jag är van vid distansen och har tränat mycket så det borde gått betydligt bättre än vad det gjorde. Det blev ett väldigt plågsamt lopp och inte särskilt roligt tyvärr.

Någon som har en idé om varför det blev så här och vad som hände? Aldrig varit med om det tidigare, inte ens på träning.
1986 • Karlstad
#2
20 maj 2018 - 13:11
Gilla 
Svårt att säga exakt beroende på din egen erfarenhet. Men värmen gjorde att många fick ett tufft varv igår och har man inte tagit hand om vätska och salt blir det jobbigt. Kan hända även den bästa.
1988 • Stenungsund
#3
20 maj 2018 - 13:49
Gilla 
En väggning i värmen? Jag gjorde det för några år sedan. Krypande känsla i nacken, inget minne från Avenyn till mål och klarade inte hålla mig vaken efter att jag gått ur stadion och lagt mig ner. Illamående och totalt slut, likt feberkänsla. Höll i sig hela dagen/kvällen men helt normalt dagen efter.
1992 • Helsingborg
#4
20 maj 2018 - 14:11
Gilla 
Väggning tror jag inte i och med att jag började må dåligt redan vid 7km och att det var riktigt jobbigt vid 10 km. I vanliga fall ser jag bara de första 14km som transportsträcka och en lek. Men igår var det tufft.

Kanske dålig saltbalans innan start men tror inte jag framkallat det av att dricka för mycket för tycker jag druckit lagom och precis som vanligt.

Snarare i så fall att det varit väldigt varmt senaste veckorna och att jag kanske inte fått i mig tillräckligt med salt. Har svettats väldigt mycket om dagarna på jobbet.
1973 • Åkersberga
#5
20 maj 2018 - 14:38
Gilla 
Värmen, eventuella infektioner och magsjukor som lättare drabbar en efter en period av hård träning eftersom immunförsvaret är då som svagast.
Jag känner även av pollen som allra värst de första dagarna som hög feber och orkeslöshet.
Värmen påverkar också aptiten och kanske gjort att du inte fått i dig tillräckligt med mat och legat på kaloriunderskott en period.
1978 • Linköping
#6
20 maj 2018 - 15:08
Gilla 
Jag hade också liknande i Gbg för några år sedan. 20 grader, kände mig inte varm eller törstig men drack inget på hela loppet. Det började gå tungt vid milpasseringen, vid andra bron så var det kört trots ett tempo som jag borde fixat. Sista fyra är helt svart. Såg min målgång på svt-play och det såg hemskt ut, håller nästan på att ramla bakåt när jag försöker stapla i mål. Kollapsar vid målet och behöver hjälp i ca en timme efter loppet. Det blev inget Lisebergsbesök med familjen på kvällen utan låg istället och kräktes på hotellet. Måste varit någon form av vätskebrist, men det har aldrig hänt igen. Kan ha varit en dålig dag för dig.
1964 • Motala
#7
20 maj 2018 - 17:36
Gilla 
#6 ...men drack du inget på hela loppet så borde det ju vara självklart vad det var eller?
1978 • Linköping
#8
20 maj 2018 - 20:53
Gilla 
Kanske, men normalt brukar jag inte dricka så mycket på en halvmara. När det är 20+ så bör man dock göra det.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.