Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 9623 visningar

Ont på mitten under foten

Peter Westerlund
1987 • Täby
#1
25 mars 2019 - 19:57 (Redigerad 25 mars 2019 - 20:13)
Gilla 
Bild uppladdad av Peter Westerlund
Har problem med min högerfot. Det gör ont i mitten lite på utsidan under foten. Och det gör mer ont när jag springer eller tar powerwalks eller går långt.

Jag HAR känt detta för många år sedan också men sedan har det varit bra ett par år och nu har det börjat komma igen. Det gör att jag drar mig från att gå ut och springa. Har även gått upp i vikt och tror det påverkar detta så det gör ännu ondare. Men att springa gör ju ont så det blir något moment 22. Och inte vet jag vilka skor jag ska ha. Det står massor på nätet om över och underpronation och allra mest om hälsporre. Herregud vad mycket som handlar om hälsporre. Men det är ju det i alla fall inte som jag har. Hälen har jag inte ont i. Men vad man än läser om så går det inte att ta reda på vad man själv har. Det står inte nånstans VAR man får ont om man har över eller underpronation utan att ha skor som är anpassade för det.

Nu ska jag komma till sak. JAG VET, man "borde gå till en expert". Har även tidigare varit till typ Löplabbet men det var ett tag sen och det har inte riktigt hjälpt med de skorna jag fick där. Tycker inte dom gjorde så mycket heller för den delen.

Men så här. Se på bilden var jag har ont. Vad kan det handla om? Jag väger idag 90+ och vill börja springa. Vad för skor ska jag köpa??

Kan tillägga att det jag har idag är Mizuno Wave Rider 17. Så något annorlunda än dem behöver jag.
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
25 mars 2019 - 23:04
Gilla 
Du ska ha ett par skor som känns sköna direkt när du sätter dem på dig och känns sköna när du börjar jogga på löpbandet för att testa. Så testa runt, fresta på försäljarens tålamod bara!
1958 • Borlänge
#3
26 mars 2019 - 09:48
1 Gilla 
Det är ganska troligt att du överbelastar det området i foten. Jag har själv problem med min vänstra sida och blir bättre av att stretcha hela den sidan extra mycket, från höftpartiet och nedåt. För att komma åt utsidan av vaden kan du vinkla in foten ( sikta med stortån inåt ) och sedan trycka knät mot lilltån. I övrigt kan du leta övningar för att stärka upp fötterna.
1961 • Kävlinge
#4
26 mars 2019 - 11:21
Gilla 
Ett långskott kanske...
Jag hade ont på samma ställe för något år sedan. Då besökte jag en kiropraktiker som justerade min nacke och vissa ryggkotor. Redan första rundan stramade det mindre i foten. Sedan efter någon månad var det borta.
1973 • Åkersberga
#5
26 mars 2019 - 17:13
1 Gilla 
Prova att knyta lite löst så fötterna kan röra sig fritt. Vissa skor kan spänna lite fel om man knyter hård. Tåhävningar är guld värda för underbenen och helst på ett ben i taget så att vaderna överbelastas mekaniskt. Skors största betydelse visar sig oftast om man skall springa långt.
1972 • Sollentuna
#6
26 mars 2019 - 22:00
Gilla 
Kan vara peroneus som spökar lite. Finns en hel del att läsa om du googlar lite. Det område du markerat är där största smärtan har uppstått under mitt pågående peroneusproblem. Mina problem började vid ankeln för att senare kulminera med rätt rejäl smärta i det röda området. Lite lurigt, för senare, vid stötvågsbehandlingar gjorde det absolut mest ont längre upp på vaden (peroneus fäster vid knölen strax under utsida knä). Inte alltid lätt att avgöra vad problemet beror på. Höfter, skor utan stöd, svag bål etc. Ska själv på löpanalys inom kort för att reda ut mina problem en gång för alla (?)!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.