Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 2749 visningar

Frågor kring bluetooth, Garmin Forerunner 30

1992 • Upplands Väsby
#1
10 april 2019 - 18:25
Gilla 
Hej!

Jag har precis köpt en pulsklocka av modell Garmin Forerunner 30. I skrivande stund håller jag på med att lära mig pulsklockan, ordna med inställningar etc. Jag har alltså inte börjat använda den än.

Något jag märker är att min telefon inte kan koppla upp sig till klockan via Bluetooth samtidigt som jag har mina bluetooth-hörlurar inkopplade. Eftersom jag använder mina bluetooth-hörlurar i väldigt stor utsträckning blir jag lite fundersam.

Vet någon om jag behöver ha klockan uppkopplad till min telefon över bluetooth för att kunna använda den (för att mäta puls, spela in löprundor etc)? Eller är det endast för att "överföra" information från klockan till appen?

Jag vill alltså kunna använda mina bluetooth-hörlurar när jag väl springer med klockan. Har jag valt fel produkt?

Tackar så jättemycket på förhand för svar!

/Filip (nybörjare)
Kim Ahola
1970 • Västerås
#2
10 april 2019 - 19:08
Gilla 
Du behöver bara telefonen för att överföra data. Om du vill livesända din runda eller ha ljud från Garmin under rundan behöver du iofs också ha telefon och klocka hopkopplade, men förutom sånt behövs telefonen inte. Du kan alltså antingen lämna den hemma, eller ta med den för att lyssna på musik eller vad du nu vill göra.
1992 • Upplands Väsby
#3
11 april 2019 - 08:38
Gilla 
Tack så mycket för svar. Vad skönt! :)
1979 • Bollnäs
#4
11 april 2019 - 17:52
Gilla 
Jag har mina bluetooth lurar+klockan och telen ihopkopplade .
Då kan jag lyssna på trådlös musik ifrån klockan eller telen. Samt att jag får notiser till klockan från telen om det skulle vara något. Typ någon ringer, sms, nyheter osv osv.

Men om du inte vill ha telen med dig på passet så räcker det med att synka klockan mot telen när du kommer hem (via bluetooth ) så förs allt över till Garmin Connect.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.