Löpning Skador & Rehab 15 inlägg 1173 visningar

Trochanterit

Nina Lindkvist
1979 • Torshälla
#1
8 maj 2019 - 11:03 (Redigerad 8 maj 2019 - 11:04)
Gilla 
Hej!
Verkar tyvärr som att jag har fått trochanterit i höften... Hade känningar redan i vintras men så svaga att jag inte kopplade dem till nåt allvarligare. Nu för tre veckor sedan blossade det upp ordentligt.
Har fått massage och stretchövningar att göra och de hjälper, känns mycket bättre med dessa. Men jag skulle vilja veta hur ni som råkat ut för samma har gjort med er träning. Går det att springa lite försiktigt även om det gör lite ont eller förvärrar/förlänger man bara lidandet?

Nånstans läste jag att man gott kan springa på ändå, medan andra menar att man ska hålla sig helt från allt som gör ont. Ska man vara helt smärtfri känns det som att löpningen ligger väldigt långt bort...:-(
(fick löparknä för några år sedan och sprang lite försiktigt under "rehabtiden" och det gick över rätt fort ändå)
Har precis anmält mig till Stockholm Halvmaraton o känner ju så klart att jag vill hålla igång...

Nina
1974 • Mölndal
#2
8 maj 2019 - 14:12
Gilla 
Slemsäcksinflammation i höften hösten 2015. Sprang i princip inte nåt under 2 månader ochvstartade sedan upp långsamt under månader.
En hel del stretch. Massage och även akupunktur för att muskelknutor i sätet skulle släppa.
Nina Lindkvist
1979 • Torshälla
#3
9 maj 2019 - 10:48
Gilla 
Tack för svar!
Även om det inte lät speciellt upplyftande är jag rädd... :-(
Falkenberg
#4
12 maj 2019 - 20:09
Gilla 
Också fått inflammation i höft sedan 2v.. Har tränat för mitt första marathon men får ställa in. Jag har fått behandling hos naprapat + börjat med olika höft rehab övningar + stretch + foamroller. Känns bättre, planerar för 2v ytterligare löpvila. Hoppas sedan kunna starta träning och sakta öka upp träning igen.
Nina Lindkvist
1979 • Torshälla
#5
14 maj 2019 - 07:45 Redigerad 14 maj 2019 - 07:47
Gilla 
Uppdatering på läget lite.
Jag har vilat helt från löpning i 1 1/2 v nu, kört mycket med massage (tennisboll o foamroller) samt stretching. Idag är 5:e dagen helt smärtfri. Tänkte ge mig ut på en kort runda och se hur det känns. Väljer en mjuk och plan skogsvända så det inte ska bli för stor belastning första gången.
Hoppas det håller!!
Lite orolig att jag är för snabbt på löpningen igen och att jag ska få ont, men när man är symptomfri är det svårt att hålla sig....

Gunilla, kör du styrkeövningar för höften nu medan du ändå känner smärta? Lite osäker på hur jag ska göra med det, har väntat tills nu när smärtan släppt. Men hittills har jag ju känt av höften lite efter att jag gjort dessa övningar...
Falkenberg
#6
14 maj 2019 - 21:41
Gilla 
Jag känner mig också bättre men har inte testat springa.Har kört styrkeövningar även när hade mer ont än har nu. Tycker känns bra efter, ev ökar blodflöde. Har haft ont ibland på natten när legat på ömma sidan men också blivit bättre. Planerar som du ett test på mjukt underlag men väntar typ ca 1.5 v till innan vågar testa. Hoppas går bra för dig.
Nina Lindkvist
1979 • Torshälla
#7
15 maj 2019 - 22:43
Gilla 
Testade lugn jogg i 4 km. Gick som vanligt bra att springa (mitt onda brukar komma efteråt), senare på kvällen började det göra ont, men inte så farligt. Massa massage o stretching o i morse kändes det bättre igen. Visserligen har jag jämnt av det nästan hela dagen men inte speciellt mycket så jag tycker det känns hoppfullt ändå!
Ska fortsätta lite lugnt så här för att se om det håller sig så eller förvärras av det!
Åsa Bergman
1983 • Fagersta
#8
16 maj 2019 - 05:31
Gilla 
Hoppas det går över fort. Förutom stretchövningar hoppas jag att de gav dig bra styrkeövningar. Bygg upp muskulaturen så ska du se att besvären inte kommer tillbaka.
Nina Lindkvist
1979 • Torshälla
#9
16 maj 2019 - 08:32
Gilla 
Åsa: Jag har letat efter styrkeövningar och hittat det jag tror är rätt. Hittills har jag dock fått mer ont de dagar jag gör övningarna, men det tyder väl bara på att de verkligen behövs...
Funderar nu mest på om jag vågar fortsätta springa lite försiktigt under tiden det läker ut eller om det inte kommer läka ut om jag springer...? Har du haft detta och har nån erfarenhet?
Åsa Bergman
1983 • Fagersta
#10
16 maj 2019 - 16:53
Gilla 
Min sambo har haft det. Det blev lite långlivat då han var envis i början om att springa ändå. Sen vilade han från löpningen, fick nån dos mot inflammation och stretchade och gjorde rörelse övningar. Smög sedan i styrkan och peppar peppar de kom aldrig tillbaka.
Nina Lindkvist
1979 • Torshälla
#11
17 maj 2019 - 13:20
1 Gilla 
Ok, tack för svar!
Jag sprang igår igen, bara 4 km i mjuk skog och peppar peppar så känns faktiskt höften riktigt bra idag trots det!!
Ska fortsätta vara ihärdig med stretching o massage, köra styrka de dagar jag ej springer och sedan försöka köra på så här kort o lugnt ett tag nu! Så får jag hoppas jag inte trappar upp för fort så det kommer tillbaka igen!
Falkenberg
#12
22 maj 2019 - 19:34
1 Gilla 
Uppdatering, börjat testa lite försiktigt med 5 min gå 5 min jogg. Upprepade 4 ggr. Känns ok under jogging och även nu efter. Kör mina övningar minst varannan dag. Stockholm marathon blir ju inte i år men hoppas på många fina tränings rundor i sommar och hoppas kunna springa något lopp sensommar eller höst.
Nina Lindkvist
1979 • Torshälla
#13
23 maj 2019 - 10:21
Gilla 
Va skönt att det gick bra när du provat nu!
Verkar fungera för mig också! Har sprungit 4 - 5 1/2 km vändor på mjukt skogsunderlag än så länge. Massage o stretching två gånger per dag fortfarande och styrkeövningar de dagar jag inte springer. Vissa dagar känns det lite efter att jag sprungit, men många gånger knappt alls! De gånger det har känts efteråt har det gått bort till dagen efter.
Ska verkligen försöka att inte trappa upp för fort nu när det börjar kännas bra.
Verkligen tråkigt med Stockholm Marathon för din del, men som du själv skrev, hoppas det går att komma tillbaka och springa många fina vändor i sommar!
Uppdatera gärna här hur det går för dig :-)
Falkenberg
#14
9 juni 2019 - 18:12
3 Gilla 
Ny uppdatering, ökat träning gradvis och Idag första milrunda i lugnt tempo. Känns helt ok under löpning, kanske lite stel nu några timmar efter. Idag anmält mig till marathon i Stockholm nästa år, idag sista early Bird anmälan. Känns kul, men ska köra mer efter färdiga program denna gång. Körde nog lite för tätt med långpass 3 mil.

Nina Lindkvist
1979 • Torshälla
#15
10 juni 2019 - 07:39
Gilla 
Va kul att det går bra!!!
Jag körde min första milrunda i fredags, gick också bra under löpning men mer ont efter. Gick dessbättre bort till dagen efter och i går sprang jag 6 km igen utan problem!
Jag har ökat ca 2 km/v nu men kommer nog se att jag kan köra milen utan att jag får mer ont innan jag tar längre vändor även om jag är väldigt sugen på långpass nu... Halvmaran kommer närmare... Har blivit mycket backpass för att kompensera den kortare sträckan...:-)

Däremot har jag märkt att varje gång jag cyklar så försvinner alla känningar helt i höften! Så jag kommer cykla lite mer mellan löppassen nu för att hålla det i ordning :-)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.