Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 3432 visningar

Ont i höften

1976 • Rishammar
#1
3 september 2019 - 17:53
Gilla
Jag har haft ont i höften i runt 1 månad nu.

Det var för runt 1 månad sedan jag sprang intevaller i en back så gick vänster hela tiden.
Det kändes bra när jag väl sprang men efteråt så fick jag ont i utsidan av vänstra höften. Jag har varit hos en läkare och fick några övningar jag kunde göra men det har inte hjälpt.

Har någon något tips till mig
Fredrik Johansson
1981 • Lund
#2
4 september 2019 - 12:52
Gilla
Hej! Jag har haft problem med både höger och vänster höft från tid till annan. Nu kan ju ditt problem vara annorlunda än mitt, men här är mina erfarenheter. Jag upplevde att lugn distans oftast funkade, men kvalitetspass ska man undvika. Det tar lång tid för höften att bli bra. Jag hade nog två månader som längst (fast jag fuskade lite med kvalitetsträningen). Det jag tycker fungerar för att bli av med problemen är utfallssteg. Jag gör utfallssteg med rotation av överkroppen om det har någon betydelse. Undvik också bröstsim!
1981 • Uppsala
#3
4 september 2019 - 21:36
Gilla
Exakt var, när och hur gör det ont? Är det en speciell punkt? Gör det ont när du trycker där? Gör det mer ont när du är kall (morgon, i början av passet) eller mer ont när du hållit på ett tag (värre i slutet av passet)?
1974 • Mölndal
#4
5 september 2019 - 14:27
Gilla
När jag hade problem med höften fick jag rådet att köra utfallssteg hos den första kliniken.
Efter ett par dagar kände jag att det inte kunde stämma. Bytte klinik och fick ett helt annat upplägg och där de menade att utfallssteg var förkastligt. Sen dess funkade min rehab jättebra.

Beror nog vilken diagnos man får. Jag hade slemsäcksinflammation i höften.
Emma Rengbo
1980 • Åkarp
#5
5 september 2019 - 21:19
Gilla
Hitta en sjukgymnast som är erkänt duktig på idrottsrelaterade skador för att hitta problemet och få rätt behandling/rehab.

1 månad är relativt kort tid. Rehab tar tid. Särskilt när man ska jobba bort svagheter. Styrka tar tid att bygga.

Lycka till!

PS Utfallssteg är fantastiskt bra för rörlighet, och att träna gluteus. Kan dessutom varieras i oändlighet för att utmana styrka, balans och rörlighet. Obligatorisk prehabövning i min repertoar!


Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.