Löpning Träning 9 inlägg 1604 visningar

Löpning på okänd mark

1981 • Stockholm
#1
11 oktober 2019 - 15:33
1 Gilla 
Någon mer som finner frihet att springa på okänd mark? Ett exempel är om jag är på långresa med bilen och längst vägen stannar till vid någon liten skogsparti någonstans norr i Sverige och dess skogar.

På med löparkläderna och ut på stigen, hitta andningen, känna ”flowet” och sedan upptäcka vad som finns längst stigarna. Ett gammalt torp, outforskade sjöar, doften av myrr och våtmark samt känna den friska luften och friheten.

Det är ju underbart att sätta sig i bilen och ge sig iväg efter detta. Det är en del av friheten med löpning för mig.

Vad är löpning för dig?
1984 • Göteborg
#2
11 oktober 2019 - 17:15
Gilla 
Det du beskriver var i alla fall en av grejerna som lockade när jag som ung blev "hooked" på att vara ute i naturen. Men inte i första hand i form av löpning, och inte nödvändigtvis på helt okänd mark, kan räcka att man provar en ny gren av en stig fast man vet vart den leder, eller gena offroad någonstans bara för att. :)

Jag uppskattar både tryggheten i att känna till nästan varje skrymsle och vrå av grannskogen (underlättar när man har begränsad tid eller vill kunna planera svårighetsgrad, minskar skaderisken lite), och det är ju härligt nog för själen bara att vara ute i naturen. Och utmaningen i att ibland antingen prova ta sig någonstans som vid första anblicken verkar omöjlig, även om man får klättra/krypa/kravla/svinga sig/balansera mer än man springer ibland, eller spänningen i att vara vilse nästan med flit - men gärna att man har någon slags "livlina" i form av mobilen och kompass, för jag skulle inte vilja hamna vilse på riktigt. :)

Men ovanstående tänker jag som sagt är inte bara "löpning" för mig, jag kan vara nog så nöjd av att knalla in på en stig och sätta mig på en klippa och njuta av utsikten. Och jag känner inte att jag behöver den graden av natur varje dag, men blir det mindre än en gång per vecka börjar man nog känna av det. Delvis också för att mina ben skumt nog verkar tåla "riktig" terräng (alltså tekniska/halvtekniska trailbanor) betydligt sämre än plana förutsägbara underlag, annars brukar ju folk rekommendera motsatsen.

Kopplar löpning väldigt hårt till musik och ser det nästan som en dans, att fokusera på musiken och takten i kroppen, meditativt och gött för själen.
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
11 oktober 2019 - 21:47
1 Gilla 
Jac tycker mycket om att bara lonalisera några hållpunkter eller huvudstråk på en karta (så att jag hittar hem) och sedan ge mig ut och "sprinca vilse".särskilt utomlands, då kommer jag närmare den miljö jag besöker. Men också ett par mil hemifrån, då hittar jag ju hem utan problem men får se helt nya bitar av omgivningen.
Alfrig med musik, jag vill uppleva omgivningen med alla sinnen. Musik har jag på löpbandet. Skönt på ett annat sätt.
Peter Lindmark
1969 • Åmotfors
#4
12 oktober 2019 - 00:05
Gilla 
Nej. Löpband är mycket bättre. Och kontrollerat.

Ni som vet inser att jag tramsar. Ordentligt.

Fortsätt!
1981 • Stockholm
#5
12 oktober 2019 - 11:32
Gilla 
Du skojar va?
Peter Lindmark
1969 • Åmotfors
#6
12 oktober 2019 - 17:04
Gilla 
Ja.

Alltså; Fortsätt - upptäcka löpning i såna miljöer.
Är glad för din skull :)
1970 • Sala
#7
13 oktober 2019 - 09:13
1 Gilla 
Jepp. Man kollar in kartan i telefonen. Hittar en stig eller led och kör. Njutbart..
Henrik Ortman
1974 • Salbohed
#8
13 oktober 2019 - 10:44
3 Gilla 
Gillar verkligen detta. Har ofta med mig löparskor på resor och semester och försöker komma ut tidigt på ett "före-frukost-pass" medan resten av familjen sover. Karta i mobilen eller en turistkarta från hotellets reception brukar vara en bra grundplåt för äventyret som sällan blir som man först kanske tänkt sig.
Henric Karlsson
1973 • Linköping
#9
14 oktober 2019 - 13:48
Gilla 
Precis den typen av sightseeing-löpning som jag tycker är rolig.
Kanske inte så att jag stannar till nånstans på måfå och börjar springa.
Oftast rekar jag lite på openstreet map/naturkartan/nån 50-tusendel/etc För att hitta nått lämpligt område. Verkar det klurigt att hitta tillbaks plockar jag med en kompass också.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.