Löpning Löparkompisar & kontakt 4 inlägg 2328 visningar

Sweden Runners eller ASC?

1978 • Göteborg
#1
21 oktober 2019 - 12:01
Gilla 
Hej

Även om jag i 8 fall av 10 tycker att en del av tjusningen med löpning är at springa själv och få vara ensam med mina tankar så börjar jag fundera på att gå med i nån typ av klubb/förening och springa tillsammans med andra.

Jag har funderat på Sweden Runners och Aktivitus Sports Club. Är det någon som har erfarenhet av någon eller båda av dessa? Är det bra träning, bra ledare, kul?

Jag springer mest platt asfalt men börjar nog uppskatta skogen mer och mer också.

Eller finns det kanske andra föreningar som DU vill tipsa om som jag inte tänkt på?

Tacksam för tips!
1988 • Göteborg
#2
21 oktober 2019 - 17:05
Gilla 
Hej!

Själv är jag med i IF Kville. Brukar vara 10-20 personer på passen med löpare på väldigt spridda nivåer. Pass på tisdagar och torsdagar där vi utgår från klubbstugan vid Tuve ishall vid Hisingsparken. Söndagar i Björlanda. Fritt att prova på några gånger!
https://svenskalopare.se/and-so-it-begins/?fbclid=IwAR2-LxtyPQb6UtCSuCGRNcyj333AXI-imiJzy-UyWhj1uBAWkFFtWhsyRVE


Mest information läggs ut på Facebook: https://www.facebook.com/groups/lopargruppen.torslanda/
Björn L
1982 • Lund
#3
21 oktober 2019 - 17:27
Gilla 
Att gå med i en löparklubb eller förening innebär inte bara sällskap på träningen. Det kan också innebära nya vänner, massor av roliga erfarenheter, resesällskap och dessutom känslan att man springer för något större än bara sig själv.

Alla är vi olika, men jag har själv funnit mycket glädje i det traditionella föreningslivet genom en löparklubb ansluten till svenska friidrottsförbundet. Det finns också många "moderna" löpargrupper som drivs i företagsform, men dessa kan inte alltid erbjuda samma kontinuitet eller gemenskap som det klassiska föreningslivet.

Men i slutändan handlar det förstås om vilken grupp/klubb/förening som satsar på den träningsform du är intresserad av. Det är ju inte alla föreningar vars verksamhet som lämpar sig lika bra för 800-meterslöpare som ultra-rävar.
Patrik Lindegårdh
1979 • göteborg
#4
22 oktober 2019 - 09:32
1 Gilla 
Det är väl bara att prova båda? Man brukar kunna testa en eller ett par gånger gratis
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.