Löpning Kläder, Skor & Prylar 6 inlägg 954 visningar

Extra sko

Mats Jeppsson
1963 • Finja
#1
10 april 2020 - 18:48
Gilla 
hej
Har idag och har sprungit i några år Asics GelKayano, men är intresserad av ytterligare en sko som komplement, men behöver lite råd vilken man ska köpa. Kayanon är styv på insidan, som passar mig då jag pronerar, och har lite problem med att det gör ont längs insidan av hålfoten om ni förstår, på vänster fot. . Har testat New Balance, men den var för mjuk på insidan, så foten blev lite "oglad" , efteråt...
Har funderat på både Hoka,Saucony Guide 13, Altra mm

Har någon liknande problem och tips vilken sko man ska testa? Tex Altra kan jag inte hitta i affärerna, så man kan känna o klämma o prova. På t.ex Intersport, har de typ två märken för Herr, känns ju lite smalt, för en så stor kejda...
Påskhälsningar
Mats
1979 • Enskede
#2
11 april 2020 - 08:35
Gilla 
Ja, de stora kedjorna har ganska ofta riktigt dåligt utbud på löparskor. Skulle inte Asics Cumulus kunna vara en idé, eller GT 2000. Om du gillar Asics och ”pronationsskor” kan det var värt att pröva. Tror de är ganska lätta att hitta i butiker också.
Jag har också känsliga hålfötter. För mig är det att jag har låga valv som behöver stöd, men inte för högt stöd då det gör ont om det trycker på för mycket.
Mats Jeppsson
1963 • Finja
#3
11 april 2020 - 17:34
Gilla 
Ja, det kan ju var aen idé, ska fundera på det. i vilken sko springer du själv?
1979 • Enskede
#4
11 april 2020 - 19:45
Gilla 
Jag har själv ganska svårt att hitta skor då jag har väldigt känsliga fötter. Min favorit är saucony Triumph, New Balance 1080 har också funkat bra. Jag har framförallt problem med att jag behöver brett för tårna. Annars får jag väldigt ont.
Leif Granholm
1968 • Lidingö
#5
15 april 2020 - 09:29
Gilla 
Svårt att ge något specifikt råd. Dock brukar det finnas en del Altra-modeller hos XXL om du vill prova.
1971 • Nykvarn
#6
15 april 2020 - 11:47
Gilla 
Det finns ett enormt utbud av bra skor idag så det är svårt att ge ett specifikt råd om en viss modell baserat på det du skriver, Fotens form, skons passform, hur mycket du springer och på vilket underlag, hur mycket du väger och hur ditt löpsteg ser ut är alla faktorer av betydelse även om det faktiskt inte finns någon vetenskap bakom metoden att dela in skor i pronation, neutral, supination och något bevis för att någon av de tre typerna skyddar mot skador.

Mitt bästa råd är att ta dig till en välsorterad specialistbutik, t ex Löplabbet eller Runners Store, Helsingbort eller Malmö är väl närmast för dig och be om att få prova en mängd olika modeller och märken. En sko idag ska kännas skön på foten direkt men det finns såklart ändå inga garantier för att en utvald modell ens från en specialistbutiken kommer fungera smärtfritt men utbudet är större och det är mindre risk för fel jämfört med att handla på Intersport/Stadium med deras sämre utbud.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.