Ont mellan inre fotknöl och hälsena - Löpning
Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 2772 visningar

Ont mellan inre fotknöl och hälsena

1996 • Linköping
#1
5 september 2020 - 18:54
Gilla 
Bild uppladdad av Martin
Hej!

Jag har fått ont i ena foten efter nya skor / ökad träningsmängd. Smärtan är på insidan av foten, mellan hälsena och fotknöl, ca 5 cm upp längs benet (se bild). Smärtan verkar vara precis "söder om" skenbenet på bilden. Smärtan är värst vid snabb löpning men känns även vid lätt jogg (smärtan är hanterbar). Jag har kört liknande neutrala skor i flera år men denna smärtan kom med mina nya HOKA-skor.
Jag har inte ökat min träningsmängd något extremt och jag brukar träna 3-4/veckan. Jag har gått från ca 5km pass till 7-8 km pass på 3 veckor och har haft denna smärta den tiden.

Någon som har tips på orsaker samt åtgärder?

Tack på förhand.
HCL
1966 • Landet
#2
8 september 2020 - 12:25 Redigerad 8 september 2020 - 12:26
Gilla 
Jag känner igen symptomen och har självt haft lite liknande känning på senare tid, alltså mera känning på olika nivå än smärta. Jag har också sprungit mera i Hoka (Bondi) under den tiden, försökt öka försiktigt i mängd.

Det är inget problem när jag springer (känns något något ibland), kan dock kännas lite efteråt, speciellt om jag kört ett litet längre pass och på ojämnt underlag.

Räknar man på din ökning i träningsmängd så kan den nog bidra beroende på andra faktorer såklart. Men 3x7km=21x3=63 km på 3 veckor, kontra 3x5km=15x3=45km på 3 veckor. Så ökade mängd plus nya skor kan vara orsaken, åtgärd kan vara att springa med andra skor vissa pass och kanske även gå ner till 5km igen på vissa pass.
1996 • Linköping
#3
10 september 2020 - 18:31
Svar på inlägg #2
Gilla 
Tack för svar!

Jag ska prova att springa lite med mina gamla skor och se om problemet är kvar. Jag har kört Asics och Mizuno innan, så HOKA kanske inte passar mig så bra. Jag springer mycket på framfoten så blev tipsad om HOKA.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.