Löpning Träning 4 inlägg 984 visningar

Tränings appar (program pc, webb)

Corben Dallas
1978 • Göteborg
#1
5 januari 2021 - 19:45
Gilla 
Jag hade förr sporttracks på den tiden det fanns en pc-applikation. Nu för tiden verkar det bara finnas en webbaserad applikation, vilket är helt ok, men givetvis en kostnad per år. Vilket jag gärna betalar om det är bra

Nu så har jag nästan 10års data i runmeter. Vilket för några år sen definitivt vad den mest inställningsbara appen (iOS) men idag vet jag ej.
Dock så vill jag gärna få med mig datan.
Från runmeter kan jag då ut alla möjliga filer med all data. Frågan är bara vilka applikationer som kan ta emot det.
Vad har har ni för system ni hanterar er data i?

Sen så kommer jag nog köpa mig en garmin klocka, och den synkar inte med runmeter.

Jag vet att man kan spara och greja lite här på jogg, men jag vill ha mycket mer funktionalitet, och helst så lite inlåsning som möjligt.
Leo
1986 • KARLSTAD
#2
6 januari 2021 - 11:14 Redigerad 6 januari 2021 - 11:17
Gilla 
Strava (bra sociala funktioner), Smashrun (fin statistik + underhållande achievements), samt Runalyze (djupare statistik) är mina favoriter i fallande turordning.

Klocka är överlägset om man vill hantera träningsdatan smidigare, för då kan man automatiskt synka till flera tjänster samtidigt direkt från klockans egna plattform, tex Garmin Connect.
Jan
1965 • Vintergatan
#3
6 januari 2021 - 17:30
Gilla 
Har själv fastnat för Runalyze då de sociala bitarna är inte så viktiga för min del. Synkar klockan via wifi/pc till Connect och sedan till Runalyze. Det mesta går att justera efter behag men framförallt stämmer prognoserna mycket bättre än Garmins. Runalyze går även att köra på egen server hemma men de släppte support för import/export 2018 så det är inte lönt besväret: https://github.com/Runalyze/Runalyze/releases

Runalyze är gratis med full funktionalitet eller typ 300kr per år som supportande medlem där man ibland får vissa betafunktioner lite tidigare.

En liten kul sak, när Garmin var nere förra året lyckades jag synka via wifi och kunde se passet hos Runalyze, trots att det inte gick att logga in hos Garmin. :)
Corben Dallas
1978 • Göteborg
#4
6 januari 2021 - 18:53
2 Gilla 
Ok!
Tack!
Jag köpte en garmin forerunner 245 idag efter en del läsande och priset spelade egentligen ingen roll så det var en del pendlande från Apple Watch och annat.
Jag är sååå nöjd.

Jag kommer tappa många års data från mitt gamla system ”runmeter” men dom har blivit omsprungna alltså.
Ja ångrar bara att jag inte gjort detta tidigare. Jag lyckade ta .gpx från mina senaste 6 pass i år och överföra några ”rundor” (banor) som jag brukar springa, men resten får jag glutta på i excel.

Märkte nämligen att dom .gpx jag förde över fick finjusteras manuellt i Garmin Connect. Och så får det ju inte att göra med ~1000 pass..
Men men nu har jag bytt plattform, och Garmins ekosystem är sååå mycket bättre.
Kul!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.