Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 553 visningar

Återkommande benhinneinflammation

#1
27 juni 2021 - 20:05
Gilla 
Har väl påbörjat löpträning ett flertal gånger under en 10års-period, men har alltid slutat med att jag fått ont i benhinnorna och lagt av.

Iår gjorde jag ett nytt försök, köpte ett par hooka-dojor med bra dämpning, gjuten sula, vadskydd och stödstrumpor.. har kört löpning&gång-intervaller och sakta ökat på tempo/längd (tog typ 2 månader att komma upp i 5km), och kör ingen asfaltslöpning utan bara i skogen. Kör 3ggr i veckan.


Kändes som jag gjort allt rätt iår, men efter några vändor på 5km började det komma en liten aning om påbörjan till benhinneinflamation.. det gör inte spec ont, och jag hade lätt kunna sticka ut och köra ett pass idag, men iom min historik så vågar jag inte fortsätta löpträna för tillfället..

Jag är kanske helt enkelt inte skapt för löpning, men skulle vilja ha lite tips på fler förebyggande åtgärder, samt om någon haft samma problematik och lyckats få bukt på det ?1979 • Enskede
#2
27 juni 2021 - 21:52
Gilla 
Vet ju inte hur allvarliga problem du haft med benhinnorna, men jag själv och många andra har haft problem med dem under nån period första året av löpning. Jag tyckte det hjälpte en del med vadskydd. Jag var ganska besvärad av det under några månader och hade läst att det kunde bli riktigt illa om man inte vilade. Sen försvann det plötsligt utan att jag direkt vilat.
Kanske kan vara värt att pröva att ligga kvar fem km och tänka på att inte öka farten eller t om backa lite på mängden om du skulle vilja det. Om det inte blir värre skulle jag själv fortsätta. Alternativt gå till nån sjukgymnast som har lite koll på löpning.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.