Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 372 visningar

Revbensbrott

1972 • Göteborg
#1
30 augusti 2021 - 13:56
Gilla 
Ngn som har koll på när man kan börja jogga lätt efter revbensskada/brott?
1967 • Karlstad
#2
30 augusti 2021 - 14:38
Gilla 
Så fort det är smärtmässigt möjligt. Det känns när det inte går :-)

För mig har det tagit 2-3 dagar upp till en vecka. Har själv knäckt till revbenen 4 gånger. Ett fall från stege, en gång när jag sprang i diket och 2 gånger när jag cyklat omkull.

Brukar vara rätt drygt att bli av med helt. Jag hade problem att ligga på den ömma sidan nån månad och dra riktigt djupa andetag utan att känna i revbenen.
1963 • Linköping
#3
30 augusti 2021 - 22:05 Redigerad 30 augusti 2021 - 22:10
Gilla 
När man står ut med smärtan...

Man är ju rätt utlämnad och det går inte göra något. Jag knäckte revbenen för runt 30 år sedan. Ringde vårdcentralen men de sa att det var inget att göra så länge man inte hade så att revbenen hade punkterat lungsäcken eller liknande. Så det var bara att stå ut. Tog säkert en månad innan jag ens kunde lägga mig i sängen utan smärta och bara ligga på rygg och sova.

Har haft lite problem med revbenen på samma sida på senare år, fått ont efter kraftig ansträngning så det är väl något som är försvagat eller vad det nu är som händer där på gamla dar. Har lugnat ner sig varje gång men har haft ont när jag springer då man ju inte kan hålla bröstkorgen still och även lite när jag andades. Helt borta nu men jag misstänker att det kan återkomma. Och det är bara att stå ut. Man kan förstås ta en alvedon eller liknande för att lindra smärtan något. Har även märkt att om det gör ont när man ger sig ut och springer så brukar det lätta efter någon kilometer, det är värst precis i början innan man "tänjt ut det".
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.