Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 334 visningar

Kollapsar inåt med vänsterfoten

1997 • Falkenberg
#1
8 september 2021 - 17:36
Gilla 
Hej, har sedan i Januari haft stora problem med att min fotled, egentligen inte fotleden utan muskeln precis ovanför ankelknölen på insidan av benet. Det är en väldigt speciell smärta som när det gör ont känns som något som trycker ihop muskeln riktigt hårt, lite som att den håller på att gå sönder, det gör iallfall väldigt ont.

Nu på senare tid har jag lagt om träningen och kör uteslutande långsamma pass, springer jag snabbare än 5:50 tempo riskerar jag att få ont i fotleden/muskeln, att springa intervallpass eller tempopass i 4:00 fart är helt uteslutet och resulterar direkt i stor smärta. Kan ändå springa på rätt länge utan att få ont så länge jag springer långsamt, sprang ett Backyard ultra i helgen där jag kom 18 varv (blev 12.5 mil totalt) utan att få ont i nämnd muskel.

Var idag hos fysioterapeut där jag fick springa på ett löpband och han såg att jag, även om jag landar neutralt med foten, kollapsar inåt vid ifrånskjutet på vänster framfot (vilket även jag kunde se tydligt på filmen han filmade). Har fått en del övningar för foten och även övningar för knä och höfter, då speciellt vänster knä är mycket svagare än höger, som jag ska göra dagligen. Jag fick också en inläggsskena som jag lägger längst fram i skon på insidan för att förhindra att foten viker sig, den ligger alltså längs med stortåleden och stabiliserar denna (enbart på vänster fot, då höger fot var helt stabil).

Jag tänkte egentligen bara höra om någon annan haft liknande problem och vad ni då gjorde för övningar, om ni också fick någon typ av inlägg och vad som tillslut hjälpte er att bli skadefria.

Jag måste påpeka att jag egentligen inte tror på användandet av inlägg och att jag kommer lägga mycket tid på övningarna för att så snart som möjligt inte behöva ha något inlägg.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.