gåsfot? - Löpning
Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 562 visningar

gåsfot?

1982 • Lilla edet
#1
12 oktober 2021 - 13:20 (Redigerad 12 oktober 2021 - 13:36)
Gilla 
Sådär ja då var det dax med en ny krämpa.
Får ont innuti knät.
Får en på något vis stickande öm, smärtande känsla innuti knät typ bakom knäskålen när jag sätter ner foten, kommer efter dryga 1km och då är det bara att sluta springa, hastighet verkar inte spela någon större roll sålänge som det är "löpning"går jag en stund kan jag sen springa ett par 100 meter innan smärtan kommer igen. Känns inget när jag går och blir inte svullet, kan inte heller trycka fram smärtan om jag trycker på stället där smärtan dyker upp. Har ett antal olika dojjor och samma sak vid alla skor. Springer dryga 120mil/år olika rundor både skog o asfalt. Någon som har en aning om vad som kan vara felet? Kan det vara för klena muskler eller för dåligt stretching? Har läst lite om gåsfot tycker inte riktigt det stämmer med mitt problem men enda jag har hitta om smärta i samma område, hade varit fantastikt om någon har en liten aning vad det här kan vara. Vore underbart att få ordning på det nu när den bästa löp perjoden äntligen har börjat!

Ha de så bra allihopa och njut av era löprundor på ett eller annat sätt:)
Bek
1978 • VGR
#2
12 oktober 2021 - 15:10
Gilla 
Gåsfoten är ett muskelfäste strax nedanför/insidan knät. Om vi pratar om samma sak. Får du ont bakom knäskålen verkar det inte riktigt rätt.
Skulle börja med att gå till en sjukgymnast och se vad de säger.
1982 • Lilla edet
#3
12 oktober 2021 - 17:46
Gilla 
Jajamen det är det jag tänkte på,
har svårt att sätta precis vart d gör ont då jag inte kan trycka på samma punkt o trigga smärtan på något vis, e väll därför ja ändå funderar om det kan ha o göra med det fästet, men samtigt gör väll gåsfot mer ont konstant? Om det nu inte är så att det är i början?
Har bokat tid hos en naprapat så får hoppas han kan luska reda på vad det är.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.