Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 19239 visningar

Ont insida knät=gåsfot?

Daniel Eriksson
2000 • Göteborg
#1
4 juli 2014 - 12:10
Gilla
Jag har fått ont i insidan av knäna senaste veckan. Jag hade det förra året också men nu har jag springit utan det problemet i några veckor, men nu kom det tillbaka. Jag hade ett uppehåll på en vecka med springningen och direkt när jag börja springa igen efter uppehållet fick jag ont i insidan av knäna. Köpte nya skor för ett par veckor sedan och pressade milen på 42 minuter med dem.

De förra skorna var det överpronation eller underpronation på. De nya är det ingen pronation alls på. Ska jag undvika att gå med skorna det är pronation på över huvudtaget?

Har läst att om man har ont i insidan av knät är det gåsfot. Stämmer det?
Hur blir man av med det? Hur lång tid tar det innan jag kan springa för fullt igen? Siktar på ett lopp om 2 månader så jag vill ju vara förberedd.
1971 • Nykvarn
#2
4 juli 2014 - 12:23
Gilla
Här är en annan aktuell tråd om "gåsfot"
http://jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=39955

Det kan vara flera saker i insida knä och bäst är alltid att söka hjälp från proffs även om man också kan få olika besked där. Det kan vara menisk, hopparknä, ett irriterat muskel-eller senfäste eller en stel och kort skräddarmuskel och säkert en hel del annat. Jag har samma problem av och till och vila hjälper alltid även om jag inte blir av med det helt och hållet. Det hindrar mig dock inte i min träning.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.