ont insida knä - gåsfot? - Löpning
Löpning Skador & Rehab 13 inlägg 65207 visningar

ont insida knä - gåsfot?

A Persson
1963 • Trelleborg
#1
21 juni 2014 - 15:52
Gilla 
Har sen några veckor haft ont på insidan av mitt högra knä. Googlat runt lite och vet inte om de kan vara något som kallas för gåsfot. Det är precis i den tjocka delen av knäet, på insidan och det strålar uppåt mot låret och och neråt mot vaden. Känner också av det i knävecket.

Har masserat med Ice Power och med Aloe Vera rub men känner inte att det har hjälpt . Men nu har jag börjat smörja med Voltaren gel två gånger om dagen och det verkar ha blivit bättre. Har gett mig själv löpförbud fram till tisdag och det innebär att det då har varit en veckas vila. Gör lite stretchövningar som jag har läst mig till just för musklerna på insidan av lår och knä och i början gjorde det vansinnigt ont, men nu känns det knappt.

Hur ska jag kunna stärka upp de här musklerna. Tips och råd mottages med stor tacksamhet! :-)
Ingrid Bergh
1956 • Pixbo
#2
21 juni 2014 - 16:18
Gilla 
Hej!
Här är lite om just Gåsfot http://www.youtube.com/watch?v=xYLGYzH8CBw

Samt lite mer utförligt http://emedicine.medscape.com/article/308694-overview

OM det är mer lokaliserat till själva insidan av själva knäleden - kan det vara överansträngning p.g.a. av att du kanske fäller fötterna inåt (kobenthet) - OM du gör detta - fixa ett par inlägg med ett rejält stöd för hålfoten.
A Persson
1963 • Trelleborg
#3
21 juni 2014 - 16:49
Gilla 
Hej!

Tack för ditt svar. Övningarna ska jag genast sätta igång med!

Själv tror jag det är någon slags överansträngning, det kom efter att första ha sprungit milen en dag och nästa dag sprang jag 7 km. Följde ett träningsprogram inför Malmömilen och jag tror helt enkelt det blev förmycket. Sprang då på skogsstigar och det är ju helt annorlunda än att springa på asfalt. Sen är jag svagare i höger ben, är stelare i min högra fotled än i den vänstra. Gör tåhävningar varje dag, både med raka knän och med böjda. Hoppas det ska hjälpa upp stelheten och styrkan lite. Funderar också om knäböj kan vara bra för knäna?

Fortsätter med Voltaren ett par dagar till och testar sen att springa igen på tisdag...
Ingrid Bergh
1956 • Pixbo
#4
21 juni 2014 - 17:41
Gilla 
Re: " Funderar också om knäböj kan vara bra för knäna?" Knäböj är lurigt - kräver bra teknik. Kontakta ett bra gym och få lite tips om hur du gör - man även göra utfallssteg http://www.tobiassaarela.com/2013/09/15/bemästra-utfallssteget-del-2-18274765
Göra bara några till att börja med - annars får du grym träningsvärk.
Spinning ger också starka lår som "håller ihop knäna".

Lycka till!
A Persson
1963 • Trelleborg
#5
21 juni 2014 - 17:51
Gilla 
Tack ska du ha! Nu har jag lite att testa!
Helene Kolseth
1963 • Falun
#6
21 juni 2014 - 19:47
Gilla 
jag hade det för något år sedan och det strålade ända upp i låret som du beskriver det. Jag gjorde mycket tåhävningar, benböj och masserade med bandyboll både under foten och längs benet/låret och blev av med det på ca 3 v om jag minns rätt.
A Persson
1963 • Trelleborg
#7
21 juni 2014 - 21:14
Gilla 
Tack! Ska testa det. Har ont under foten också. Försöker massera och stretcha vad jag kan. Men boll har jag inte testat. tåhävningar gör jag dock varje dag. Hoppas på bättring snart?.
Jan Banan
1962 • Skövde
#8
21 juni 2014 - 22:31
Gilla 
Intressant. Jag har brottas med precis samma problem sen en vecka tbx. Tänker också överansträngning. Har valt att träna med cykeln nu i veckan men testade en lugn mils löpning i skogen i dag. Och just under denna löpning insåg jag att min hålfot gör att benet viker sig lätt inåt (kobentssymtomen som beskrivs i #2). Snart får jag mina personliga hålfotsinlägg men fram till dess ska jag pröva både Voltaren Gel och lite stretch. :)
A Persson
1963 • Trelleborg
#9
21 juni 2014 - 22:48
Gilla 
Voltaren har hjälpt mig en del. Är inte ok, men klart mycket bättre än för två dagar sen.
Tyvärr sprang jag i nya skor, Så det har nog också gjort sitt. Skorna är utbytta mot andra, men skadan redan skedd. Nu hoppas jag på snar bättring och ska försöka springa på tisdag...
1991 • Äppelbo
#10
22 juni 2014 - 08:01
Gilla 
För mig krävde gåsfotsproblem (överansträngning) två månaders uppehåll från löpning, akupunkturbehandling hos naprapat samt konsekvent rehab i form av styrketräning för säte, baksida samt framsida lår & stretching för att bli helt bra.

Hoppas det går kvickare för dig att bli av med, lycka till!
A Persson
1963 • Trelleborg
#11
22 juni 2014 - 11:25
Gilla 
Tack! Jag hoppas också att jag snart blir bättre...
Katrin Andreasson
1970 • Saltsjö-Boo
#12
22 juni 2014 - 12:11
1 Gilla 
först och främst skulle jag gå till en naprapat/sjukgymnast/idrottsläkare och få rätt diagnos ställd innan du börjar med rehab! Knäproblem kan bero på flera olika saker: fel skor, snedbelastning, överbelastning, hopparknä, gåsfot, inflmamerade slemsäckar - you name it. Lägg 500 spänn på att först få en diagnos och sen rehab för just din skada.
Jättebra med alla tips och råd när du väl fått reda på vad det är, men jag är väldigt skeptisk till att folk ställer diagnoser över nätet.
Voltaren är ingen rehab - det är enbart smärtlindring/antiinflammatoriskt om du har en inflammation. Mycket bättre att se helheten och reda ut VARFÖR du får ont än att "behandla" med Voltaren. Det hjälper bara för stunden... That´s my opinion:-) Lycka till med att hitta orsaken till varför du får ont och hoppas du kan springa snart igen!
1996 • Stockholm
#13
8 december 2020 - 00:01
Gilla 
Thanks for all the above suggestions I was facing the same issue when I was using vertical smoker. But Now, I will apply this solutions and will inform what will be done after this.

But One thing I must mention here I have selected the best vertical smoker after reading this review: https://proelectricsmoker.com/best-vertical-smoker/
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.