Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 730 visningar

Rullar inte längre på insidan fot vid frånskjut

Mikael Petterson
1969 • Vallentuna
#1
12 oktober 2021 - 20:38
Gilla 
Hej,

Jag har i ca 2 år haft problem med höger ben. Har inte kunnat trycka ifrån i frånskjut. Detta är speciellt tydligt i uppförsbackar då jag förlorar mycket kraft. Jag har varit runt hos naprapater, kriopraktorer och sjukgymnaster. Jag har fått div diagnoser och övningar för allt från ischias, nervinklämning, löparknä och lätt droppfot. Jag har fått övningar som jag gjort precis som de sagt. Jag har varit där och stämt av. Jag har även varit hos ortoped och fått ryggen röntgad (MR).Det enda man kan se är en lätt diskutbuktning mellan L4 och L5. Dock är de inte så att man drar slutsatsen att mina problem beror på detta.

Så vad gör jag här? Idag när jag var ute och joggade så ser jag allt höger fot inte rullar inåt i frånskjutet. Obs! Ingen av de jag har varit hos har tittat på när jag går eller springer.
Jag får alltså inget riktigt frånskjut och definitivt ingen kraft i själva frånskjutet.

Är det någon som har upplevt samma och funnit någon lösning på det? Kanske funnit rätt person som kan ställa diagnos. Jag finns bor i Stockholms området. Det skulle betyda mycket om ni hörde av er.

//mikael
1986 • Karlstad
#2
12 oktober 2021 - 20:53 Redigerad 12 oktober 2021 - 20:53
2 Gilla 
Låter spontant inte som så duktigt folk du besökt när de inte ens tittat på din löpteknik om det varit just löpningen du sökt hjälp för.. ?
Mikael Petterson
1969 • Vallentuna
#3
13 oktober 2021 - 12:52
Gilla 
Nää det är svårt att finna någon bra :-) Jag har gått via vården och "övriga" och sökt för problem med att gå och springa. Får anstränga mig kraftigt om jag skall kunna sträcka ut höger ben och fullfölja frånskjutet.

Alla tips mottagets tacksamt. Funderar på att göra en analys av löpteknik här: https://www.fredrikzillen.se/motionmetrix/

Någon som gjort det? Gav det något?1967 • Torslanda
#4
13 oktober 2021 - 14:31
Gilla 
Har gått kurs hos Fredrik och jag tycker det gav väldigt mycket. Många handfasta råd. Han spelar ju in ditt steg och filmar hela kroppens rörelse som sedan analyseras i mjukvara som ger dig massor av data. jag var bland de sämsta han sett när det gäller löpekonomi men han gav många råd som testades ut och filmades så man såg hur mycket man kunde göra med bara lite ändringar i löpsteget. Min egen åsikt är att det var klart värt pengarna. Många andra här på jogg som gått hos honnom med och jag har inte hört någon bli besviken. Har för mig att killarna från marathonlabbet i deras podd var på besök med. I vart fall en av dem fick då extremt bra värden. Kul avsnitt att lyssna på om du inte redan gjort det. Kommer inte ihåg vilket avsnitt det var dock.
Patrik Lindegårdh
1979 • göteborg
#5
13 oktober 2021 - 15:05
Gilla 
Sök upp en sjukgymnast som jobbar med idrott eller ännu bättre löpare, kostar ju nästan ingenting och du kan själv fixa remiss
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.