Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 1405 visningar

Ont i insidan av låret

1998 • Örebro
#1
26 oktober 2021 - 21:36 (Redigerad 26 oktober 2021 - 21:45)
Gilla
Hej!

Jag har haft smärta i insidan av både vänstra och högra låret.

Jag tänkte berätta lite historia. Min löpning flöt väldigt bra fram till augusti förra året, sprang runt 10-11mil i veckan inklusive ett långpass (25-30k) varje lördag och sedan dess har kroppen inte velat lira.

I slut av augusti förra året fick jag smärta i insidan av vänstra låret och bestämde mig att vila i cirka en månad och köra lite styrketräning hemma. Sedan kom jag igång igen och det gick ganska bra fram till feb i år.


Jag fick en liknande smärta i högra låret denna gång i slut av feb, det gick över efter cirka månader. Nu har jag fått en liknande smärta i insidan vänstra låret igen.

Jag träffade en sjukgymnast när jag hade smärta i insidan av högra låret, fick lite tips på rehabövningar. Han trodde att det möjligen beror på överansträngning och dålig styrka och att jag behöver köra mer styrka. Jag tror inte på det.

Jag provat springa när jag haft ont. Det är de 2-3km som jag känner smärtan, när jag är väl varm, då jäklar går det bra och känner ingenting. Det är efteråt som jag känner mig stel och har ont.

Vad tror ni det beror på? Vad har ni för tips? Tack på förhand.
Ingrid Bergh
1956 • Pixbo
#2
27 oktober 2021 kl 15:14
Gilla
Hej, sjukgymnaster är oftast väldigt duktiga - men kanske bör du konsultera någon annan, gärna med inriktning på löprelaterade skador (för en "second opinion"). Alternativt en ortoped som är intresserad av idrottsskador (oftast privat och dyrt).
Att smärtan försvinner då du är uppvärmd låter om en inflammation p.g.a. överbelastning. Har du provat att stretcha före och efter träning (och ett par gånger till dagligen)?
Jenny Nilsson
1968 • VALLENTUNA
#3
28 oktober 2021 kl 18:52
1 Gilla
Hej Jasin!

Varför tror du att din sjukgymnast har fel?

Det är inte ovanligt att få den typen av besvär när en muskelgrupp får ta över jobbet från en muskelgrupp som inte gör sitt jobb.
Jag skulle rekommendera att man tittar på ditt löpsteg. Det är ganska vanligt att vi inte använder säte och baksida lår som drivande i löpsteget, istället används framsida lår och även in- eller utsida lår. Det kan leda till löparknä, gåsfoten och ilskna muskler... Det är alltid värt att hitta grundorsaken, dvs inte bara behandla smärtan utan också behandla det som är orsaken, tex svaghet eller nedsatt rörlighet.

Om du inte fick förtroende för din sjukgymnast så boka tid hos någon annan!

Jag hoppas att du hittar grundorsaken och kan få hjälp att få ordning på den!

Kram,
Jenny
#4
29 oktober 2021 kl 09:55
Gilla
Thanks for sharing. I really enjoyed reading your blog. It was so informative, Keep it up. https://board-games.io/
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.