Löpning Kläder, Skor & Prylar 6 inlägg 1536 visningar

Saucony Triumph som suger åt sig vatten

1979 • Enskede
#1
5 november 2021 - 10:44
Gilla
Jag har ett par Triumph 18 som på senaste tiden blir helt dyngsura när det är lite regnigt ute. Är det någon mer som råkat ut för det?

Senaste passet var det blött ute och lite regn, men jag hade inte sprungit i något pöl. Ändå var det riktigt fuktigt om tårna efter ett några minuter och när jag kom hem efter en timme var strumporna dyngsura. De är i och för sig rätt slitna. Delar av yttersulan har slitits bort, jag börjar fundera på om de suger upp fukt genom sulan. Det slitna är dock åt hälen till så jag förstår inte riktigt varför det först blir blött vid tårna.
Monica Carlsson
1971 • Partille
#2
5 november 2021 kl 12:05
Gilla
Du har inte haft det problemet tidigare med det skoparet, alltså? Jag kan tycka att alla mina vanliga asfalts-löparskor som inte har något väderskydd blir både kalla och blöta snabbt, även om det blöta bara är på marken och det inte regnar just då. Tror jag drar upp det blöta på nåt vis när jag springer.

Förslag: testa att köpa en impregneringsspray, kanske förskjuter det genomblötandet lite i alla fall.

Just av samma anledning gillar jag att ha nåt par skor (typ Nikes Shield-modeller) som är lite vattentröga, även om de inte är vattentäta som en goretex-sko. Bor i trakterna av Blöteborg, så höst och vinter kan vara mer blöta än kalla med torr och riktig snö.
De flesta terrängskor jag har, har en mindre luftig väv än asfaltsskorna, där är problemet mindre. Är det riktigt klafs på gång, har jag ett par tunna neoprenstrumpor så man slipper blött och kallt direkt från start. Annars strumpor med mycket ull, så är det också lite mer OK en stund med blöta fötter. Så länge det bara är ca 1-1,5 timmes runda (och jag vet jag kommer hem till en varm dusch eller ombyte) så hinner jag inte bli så kall att det stör.
1979 • Enskede
#3
5 november 2021 kl 13:15
1 Gilla
Tack för tips! Det har inte varit så här illa förut i alla fall och jag springer med asfaltskor året runt. Kanske dags att skaffa nya även om de fortfarande funkar bra när det är torrt.
1966 • Ystad
#4
5 november 2021 kl 13:28
Gilla
Sämsta skor jag har mot väta är NB 1080 v11 räcker det är lite vått i gräset så blir de genomsura direkt men det är ju de tunna mjuka överdelen grymt sköna när det är torrt .Har ett par reebok trail och de står emot ganska länge
1971 • Nykvarn
#5
5 november 2021 kl 16:44
Gilla
Har lagt märke till samma sak med mina Saucony Endorphin Speed. Suger upp väldigt mycket vatten i ovandelen vilket jag tycker är konstigt så ovandelen är ganska tunn.
1979 • Enskede
#6
5 november 2021 kl 19:41
1 Gilla
Det är möjligt att det är ovandelen trots allt som suger upp, men i onsdags sprang jag i ganska ordinärt regn och strumporna var så blöta efteråt att det blev stora spår när jag tagit av skorna. Tycker det varit lite liknande några andra gånger under hösten.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.