Löpning Träning 4 inlägg 1562 visningar

Träningsprogram Ulf Friberg

#1
14 juni 2022 - 15:17
Gilla
Hej!

Är det någon som vet hur många dagar i veckan man springer med programmen på jogg.se? Det är bara 12 veckor för Marathon och 10 veckor för halvmaraton.

Någon som vet eller har tips om andra program där man kan sätta datumet för loppet själv?

Vi är några på jobbet som ska springa i Österrike 25 september.

/
Malin
1967 • Torslanda
#2
14 juni 2022 - 18:17
Gilla
Jag kör på hans mara program just nu. När du köpt programmet så går det att ändra startdatumet som du vill under 2 veckor tror det var eller något sådant. I mitt fall är det 6 dagar i veckan man springer.
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
14 juni 2022 - 18:30
3 Gilla
Det finns hur många program som helst men det finns också träningsgurus som ångrar att de publicerat program, t ex Matt Fitzgerald, som har skrivit om att springa på känsla och lita mer på sin intuition, ett bra pass känner man att det har gjort nytta. Men visst kan man behöva söka inspiration i något grundupplägg, själv använde jag Anders Szalkais program som grund när jag la upp min träning som nybörjare på maraton, där får du upprampning och pulsering samt en provkarta på olika pass man kan använda.
Det är vanligt med program på 20 eller 26 veckor för maraton, kan finnas nån bok att låna på biblioteket ( t ex Advanced Marathoning")Men följ inte något slaviskt, det finns inget one size fits all.
1961 • Göteborg
#4
14 juni 2022 - 19:01
Gilla
Bild uppladdad av Erik "Tricky" Fries
Om du klickar på "Köp programmet" på Träningsprogramsidan https://www.jogg.se/Program/Traningsprogram.aspx så visas distans och antal pass per vecka. I Jogg-appen kan du även se alla träningspass under en vecka en bit in i programmet utan att köpa programmet. Och som Mathias skriver kan du ändra startdatum fritt inom två veckor efter köp.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.