Löpning Övrigt 205 inlägg 14861 visningar

Motsatsen till vår älskade "gubbgnälls" tråd

1996 • R
#1
5 april 2023 - 15:29
11 Gilla
Vi har ju som sagt en gubbgnällstråd, som används flitigt utav även mig. Men så sa någon att det är bra att försöka hitta lite positivt ibland, så varför inte en tråd när man är på det humöret istället? 😄

Får väl börja..
Mina tre för dagen blir;

- Min iskalla redbull smakade förjäkla bra innan dagens löppass.
- Mina nya, första riktiga löparskor levererades och att prov-gå dom var som att gå på moln!
- Ett sent födelsedagsfirande som bjuder på smörgåstårta idag.
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
1967 • Torslanda
#2
5 april 2023 kl 15:39
8 Gilla
Tackar för denna, älskar positiv inställning så här kommer ett par positiva saker från en annars gnällig gubbe.

- Mjölk med frysta hallon och High5 återhämtningsdryck med bärsmak. Värt att springa vilken ultra/marathon som helst för att få belöna sig med denna dryck😍 kan vara orsaken till överkonsumptionen av långa lopp😂
-Tjejen på helgens 6 timmars som skrivit positiva meddelanden till sig själv över armar och ben. Snacka om att både ge och få positiva vibbar. Smart drag faktiskt,
- Min inomhus cykel. med skadad vad/ben blir det inte mycket löpande just nu men tjädrar i mig vad kul det är att Zwifta innomhus.

P.S. Grattis på födelsedagen i efterskott.
Jenny Nilsson
1968 • VALLENTUNA
#3
5 april 2023 kl 15:43
3 Gilla
Mysigt!

Grattis på födelsedagen i efterskott!

Jag älskar att springa utomhus, i ur och skur! Idag är jag dock tacksam att jag hann med nästan hela löpturen innan snön drog in. Jag har en ploggastreak och det har äntligen börjat gå att hitta lite skräp eftersom snötäcket minskat. Jag hann få ihop en påse skräp (bara 0,95 kg, men ändå) innan snön kom! 🙏🏻😊

Kram,
Jenny
1991 • Norrköping
#4
5 april 2023 kl 22:11
29 Gilla
Hoppas ni är sugna på en novell. Springer oftast med bilnyckeln i handen, har upplevt det som tryggast. Fickorna på jacka/väst öppnar jag ofta(ta ny snus, ta upp telefonen, sånt). Efter 7 km sköljer det över mig: jag håller ju inte i bilnyckeln längre? Inget på marken, fickorna tomma. Går/joggar exakt samma väg tillbaka. Inget. Det är extra jobbigt för mig då jag bara har en nyckel, den andra har varit försvunnen i ett par år. Mitt hopp är att jag glömt låsa bilen och att nyckeln ligger på sätet. Icke, jättelåst. I bilen? Jobb/hemnycklar, plånbok och enda vinterjackan. Totalt mörker. Mamma skjutsar hem mig(hon har min reservhemnyckel) och tar ut 1000 kr åt mig.

Jag har letat efter min andra bilnyckel många gånger men måste så klart ge det en chans till, trots att jag inte tror på det. I två timmar länsar jag desperat skåp och garderober, känner i fickor. Inget. Slår mig ned i soffan och försöker googla mig fram till hur man går till väga. Inser att det kommer bli dyrt (upplåsning, bärgning, nytt lås) och allt känns så JÄVLA onödigt.

Jag kommer på att jag inte har lyst bakom TV-bänken och reser från soffan. Där ligger den - min andra bilnyckel. Ljuvligt tvåårsdammig. Detta gott folk, detta är sann lycka.
1972 • Borlänge
#5
5 april 2023 kl 22:56
1 Gilla
Magiskt Marcus!!
Och hur hamnade den nyckeln där? Haha
1991 • Norrköping
#6
5 april 2023 kl 23:00
Gilla
Det vet jag inte, och det skiter jag i just nu haha!
1967 • Torslanda
#7
6 april 2023 kl 08:25
6 Gilla
Underbart Marcus, sann glädje kan jag förstå. Själv hatar jag nycklar under löpning men lyckligtvis finns det lösningar på det. Yale doorman kodlås för bostaden, kört med det i 10 år, aldrig någon nyckel med, någonsin. För bilen finns det något som heter CCC digital key. en NFC nyckel i din telefon. Det fina med detta är att det även funkar i en Apple eller Android klocka så du behöver inte ens ha med telefonen. Se där, sann löparglädje och ingen nyckel panik. och jo, även när batteriet är slut i telefonen/klockan så kan du öppna upp bilen med hjälp av NFC så ingen panik där heller.
1972 • Borlänge
#8
6 april 2023 kl 09:46
3 Gilla
Mathias - jag kan se framför mig hur ditt teknik-nörderi satt sin prägel på hemmet och annat runt omkring dig :-)
På tal om teknik så simmade jag igår med glasögon med inbyggd display. Får massa simdata och passinstruktioner direkt "framför näsan". Grymt kul. Kände mig som värsta cyborgen!! hehe

I tråden sanna anda kan jag säga att även om jag inte springer så mycket som jag vill, så tycker naprapaten att korta tröskelintervaller är okej. Och det är jag oxå nöjd med! Sen kan jag alltid ta ut mig på skiergen eller cykeltrainern när andan faller på.
1967 • www.sapiens.se
#9
6 april 2023 kl 11:34
16 Gilla
Ockhams rakkninv, autopiloten och en envis man! Lördag och planen var att ta bilen ut mot Vaxholm och springa en timme i skogen, sen till Domarudden för isbad och bastu med ett avslutande fika.

Det blev lite bråttom när vi stack iväg men att sticka iväg för att springa i skogen gör jag i princip varje vecka året runt så autopiloten var på. Framme, parkera av med överdragskläder och iväg. Springa, komma tillbaka till bilen och ett stopp på Rusta för att handla Kvikklunsj och sen var vi på Domarudden.

Då. Uppenbarade sig. Problemet. När jag skulle lägga in kreditkort, telefon och nycklar i värdeskåpet så saknades en nyckel. Husnyckeln. Den ensamma husnyckeln urtagen ur nyckelknippan. Kollade naturligtvis i alla fickor och runtom mig i det proppfulla omklädningsrummet. Well, där fanns den inte men jag hade väl lagt den i bilen tillsammans med andra småsaker jag hade i händerna när jag sprang ut till bilen. Ockhams rakkniv.

Bastade klart, undersökte allt jag kunde i omklädningsrummet igen och ut till bilen. Men i bilen var den inte. Ok, jag slarvade säkert när jag låste dörren hemma och missade fickan. Mest troligt. Men för säkerhets skull stannade vi till på Rusta på vägen hem för den kanske hade åkt ur fickan när jag tog upp kortet. Nope. Två mil hem. Den näst enklaste förklaringen var trots allt missad ficka och om sanningen ska fram var jag helt säker på att nyckeln skulle ligga där hemma på bron. Men nej.

Och vilken ficka hade jag egentligen lagt nyckeln i? Autopilot på så var det den vanliga fickan eller hade jag slängt den i överdragsjackan? Som jag snabbt tog av mig på parkeringen ute i skogen. Vilket innebar att den kunde åkt ur där. Ja ut i skogen igen till en tom parkering. Utan nyckel. Ringde till Domaruddens servering för att höra om dom fått in någon nyckel. Nej. Klart att tanken fanns att nyckeln åkt ut under löpningen men jag var 99% säker på att fickan var stängd och oavsett skulle det vara omöjligt att hitta en ensam nyckel från en mils löpning i snö. Så det var inget alternativ att söka igenom utan då bara att acceptera

Men, det närmade sig stängningsdags på Domarudden så kanske att jag kunde undersöka omklädningsrummet bättre nu? Tillbaks dit och nu var det tomt så det gick att undersöka noga men inte fan hjälpte det. Dags för acceptansläge att den var borta men en tanke fanns kvar. Jag hade faktiskt lyft upp överdragsjackan från bilen och lagt den på väskan när vi kom till Domarudden. Kunde den finnas på den parkeringen? Ner på knä och titta noga i gruset nu när det var rätt tomt.

Där. Låg. Den.

Några bilar hade antagligen flyttat den under de fyra timmar som gått. Men där låg den. Jag lovar och svär att jag faktiskt sa att det här är sista stället kvar att leta på och där låg den. Osannolikt hur den åkt ur en djup ficka vid flytt av jacka men där låg den. Slutet gott, allting gott. Det lönar sig att vara systematisk men fan ta Ockhams rakkniv. Det här var snarare Mackans rakapparat som finkammade allt
1979 • Göteborg
#10
6 april 2023 kl 13:35 Redigerad 6 april 2023 kl 13:35
4 Gilla
Jag lyckades komma ut på en lätt joggingtur efter en veckas förkylning. Det kändes förjäkla gött!
1961 • Oskarshamn
#11
6 april 2023 kl 14:42
4 Gilla
I går kväll var det nederbörd utlovad lagom till ett lopp här i stan. Jag hade tänkt jogga till starten men såg framför mig hur blöt jag skulle vara redan innan start. Till min stora glädje började det i stället att snöa. Det är ju fantastiskt att springa i snö och snön var dessutom ganska torr så det var bara att njuta av #aprilväder❄ Glad påsk!
John Jensen
1960 • Hillared
#12
6 april 2023 kl 14:56
8 Gilla
Det är den positiva känsla som driver en fram i löpspåret. Det är som att lämna alla livets små bekymmer bakom sig. Springer alltid lopp med ett leende för att sprida glädje även till andra löpare och funktionärer.

Vi får inte glömma naturupplevelsen! Snö som sprakar vänligt under fötterna, knagglig is som hjälper en så man inte ramlar omkull, , härliga varma sommarmorgnar/kvällar där man hör hur fåglarna plötsligt sätter igång eller på kvällen plötsligt slutar, magiskt! Är man klok och bara löper när man är skadefri är njutningen total.

Nu dags att besöka den andra tråden med exakt samma text... det blir krig😁
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#13
6 april 2023 kl 17:33
9 Gilla
Stack ut på kortare joggingtur idag, det rullade på så lätt att det fick bli den första 2-milaren på länge.
1996 • R
#14
6 april 2023 kl 19:09
3 Gilla
Positiviteten sitter långt inne idag. Men!
- Jag fick ju faktiskt sovmorgon.
- Jag har min älskade hund, som även ger mig motivation de dagar jag tror att den inte längre finns.
Och sist men inte minst.. Inget regn idag trots vad väderprognosen sa imorse!
1991 • Norrköping
#15
7 april 2023 kl 00:06
29 Gilla
Det är helt sinnessjukt men idag sprang jag samma runda som när jag tappade bilnyckeln och där på grusvägen låg den. Nästan ett dygn efter att jag tappade den? Vad fan är oddsen? Sådan otrolig lotto.
Per
1966 • Lysekil
#16
7 april 2023 kl 12:41
4 Gilla
@Marcus

En bilnyckel som leker "kurra-gömma" med dig under ett löppass och så lyckas du på ett osannolikt sätt hitta den andra bortglömda och bortgömda bilnyckeln bakom tv-bänken... ett givet bra gömställe för bilnycklar (tack för det tipset)... ;-)

Sen att du mirakulöst hittar den först borttappade bilnyckeln på en grusväg.. ja, i praktiken innebär detta att du faktiskt ökar ditt bilnyckelinnehav med 100 %.

Helt osannolikt som du skriver.. läge att köpa en Trisslott ??
Petter Bogren
1967 • Danderyd
#17
7 april 2023 kl 13:13
10 Gilla
Härlig tråd! Mitt bidrag:

Att inleda påskhelgen med en mil i skogen, där det fortfarande i princip är skidföre långa bitar!

Att kunna springa någorlunda långt och regelbundet igen två år efter operation i hälen. Behöver jag säga mer i detta forum ☀️😊🙏.
Walker67
1947 • Växjö
#18
7 april 2023 kl 19:43 Redigerad 7 april 2023 kl 19:45
5 Gilla
Jag har en liknande historia med lyckligt slut. Jag , min fru och son hade varit funktionärer vid klubbens stafett långt ute i skogen. Det funkade som det skulle, men sen blev jag nödig och tvingades gå ut i skogen och göra mina behov (ingen toalett där) Efter avslutat uppdrag åkte vi hem och väl hemma var tanken att vi skulle beställa pizza till middag, men det var bara det att vi inte kunde hitta lgh-nyckel. I bilen och tillbaka till kontrollen, ut i skogen och kollade runt toastället, men ingen nyckel. Åkte sen tillbaka hem och stämningen i bilen var minst sagt irriterad. Väl hemma var vi inställda på att ringa nyckeljouren och ta den kostnaden för att komma in. Av någon konstig anledning fick jag för mig att lyfta på baksätets underdel och jag trodde inte mina ögon för där låg nyckeln. Det visade sig att den åkt ur min frus ficka och åkt ner i springan mellan övre och nedre säte och hamnat under. Minns inte om vi firade med pizza,men fantastiskt var det.
John Jensen
1960 • Hillared
#19
9 april 2023 kl 08:24
7 Gilla
Bild uppladdad av John Jensen
Det här gillar man. Ska visserligen vila från löpning idag men man kan ju göra annat ogjort i detta perfekta vädret. Kan man rösta på vår hela året?
1967 • Torslanda
#20
10 april 2023 kl 11:09
9 Gilla
Bild uppladdad av Mathias Johansson
Jag har lyckats uppnå oändlig hastighet på noll tid, det måste väl ändå vara ett världsrekord😂 I min ålder tar man glatt emot alla slags rekord😉
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.