Löpning Kläder, Skor & Prylar 3 inlägg 610 visningar

Vad behöver jag för att få pulse zone alerts?

1971 • Robertsfors
#1
8 maj 2023 - 09:17 (Redigerad 8 maj 2023 - 09:21)
Gilla
Hej! Jag söker en enkel och billig lösning för att kunna springa i en viss puls-zon, med alarm när jag går under eller över min valda zon. För 15 år sedan (!) hade jag en enkel pulsklocka med pulsband som klarade detta. Nu tänkte jag att det skulle räcka att köpa ett pulsband och koppla upp till Runkeeper, men till min förvåning läser jag att Runkeeper inte har en sådan alarmfunktion. Stämmer det verkligen? Under Statistikljud kan man ställa in att man vill höra information om "Pulszon", men jag hittar ingenstans att ställa in önskad pulszon, och jag läser en feature request om detta som är två år gamma och utan kommentar https://support.runkeeper.com/hc/en-us/community/posts/360074852911-HR-Zone-Alerts-The-Killer-App

Det var den enkla lösningen jag hade tänkt mig och den hade bara kostat mig ett enkelt pulsband. Om nu inte Runkeeper har den funktionen, vad behöver jag då för grejer som kan ge mig den enkla zone-alert som jag fick för några hundringar för 15 år sedan? Jag har förstås googlat på pulsklockor men jag hittar inte några tydliga beskrivningar av att pulse zone alerts finns på de billigare pulsklockorna med pulsband (jag vill ha pulsband eftersom det är tillförlitligare).
Helsingborg
#2
8 maj 2023 kl 09:40 Redigerad 8 maj 2023 kl 09:40
Gilla
Bild uppladdad av Robert G
Finns säkert många olika sätt för det här så jag skriver ned hur jag gör.

Äger du en Apple Watch kan du installera WorkOutDoors och köra pulsbandet med den. I bilden till vänster är inställningarna för pulszons-notifikationer och till höger, om man som jag, istället föredrar exakta värden. Under mitt senaste pass fick jag notifikationer när jag passerade 160 bpm exempelvis.

Går även att specificera hur många notifikationer man får, hur många överträdelser man kan göra och exakt vad notifikationen ska innehålla.
1967 • Torslanda
#3
8 maj 2023 kl 11:09
Gilla
Om du kör med valfri billig garmin klocka så kan du göra detta under alarm. Du kan ställa in så att du får varningar på antingen zoner eller eget angivna övre och nedre pulsspann. Kör själv med det vid de flesta pass för att lära mig att ta det lugnt i backar och kunna köra i rätt tänkt ansträngning. Man kan även ställa in det på kraft vilket du även det får från pulsbandet om det är ett Garmin band. https://www8.garmin.com/manuals/webhelp/forerunner35/SV-SE/GUID-21B66ADA-B7AA-4599-8C60-34C3733C86A3.html
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.