Löpning Tävlingar & Motionslopp / Göteborgsvarvet 91 inlägg 6178 visningar

Göteborgsvarvet 2023

Claes Danielsson
1971 • Västerås
#1
9 maj 2023 - 19:17
4 Gilla
Vi är inne i Varvetveckan och jag upptäcker till min fasa att det inte finns någon tråd för årets Göteborgsvarv, även om loppet delvis har avhandlats under andra forumtrådar. Så kan vi naturligtvis inte ha det! Hur ska vi då kunna bygga upp stämningen inför loppet och sedan skryta - eller gnälla loss när våra tidsmål har kraschat?

Själv har jag haft en lång skadeperiod som bland annat innefattade en hälsena som började hugga rejält under fjolårets lopp, vilket medförde att jag fick bryta vid Lindholmen (heter det va?) efter 11 km. Detta var ju dessutom återkomsten efter pandemin och det skulle som kryddan på moset bli mitt tionde Göteborgsvarv så det kändes extra surt att inte fullfölja.

Så nu är jag lite extra taggad i år. Tidsmässigt räknar jag inte med några större underverk eftersom ovan nämnda hälsena blev en långdragen historia som hämmat träningen under året som gått. Jag startar i startgrupp 7, vilken är för löpare som kvalat in på 1.45 eller några minuter under, och min plan är att bara flyta med klungan så får vi se på Hisingssidan om jag kan öka lite eller om det blir till att försöka hålla i.

Vädret ser ut att bli klassiskt Göteborgsvarvet-väder, vilket innebär lite för varmt och soligt för löparna men riktigt bra för publiken. "Det regnar aldrig på Varvet" sägs det, men det gjorde det minsann både i fjol och sista året före pandemin (2019) så det känns på något sätt bra att ordningen återställs. Varvet är ändå ingen PB-bana och festen runtomkring en stor del av upplevelsen

Men jag antar att det inte bara är jag som ska springa så hur ser det ut för er andra med målsättningar och förväntningar?
< < < 1 2 3 4 5 > > >
1967 • Torslanda
#2
9 maj 2023 kl 19:30
2 Gilla
Nu är det änna nära. Idag såg jag att den blå linjen kommit på plats och att den går lite annorlunda på Lindholmen, nu går den bara ett par meter utanför vårt kontor. Hoppas Ni alla är skadefria och peppade på att ta del av folkfesten. Polestar är ju återigen en av huvudsponsorerna så vi har fått möjligheten till ett par träningstillfällen i Slottskogshallen. Lite nyheter för i år
"Bansträckningen ändrad
Två ändringar har skett i bansträckningen. Den första är på Hisingssidan där löparna kommer att springa på en nyanlagd gång- och cykelbana genom Frihamnen, den andra är när deltagarna springer av Hisingsbron. I stället för att springa direkt upp på Östra Hamngatan som tidigare fortsätter löparna förbi Operan och svänger vänster strax före kasinot, in på Postgatan och via Packhusplatsen innan de kommer in på Östra Hamngatan igen. Distansen är som vanligt 21 097,5 meter."

Vad gäller vätska så är det lite oklart, Dels står det att det kommer finnas muggar med sportdryck och vatten dels finns detta: "Ooho minskar användandet av engångsmuggar
Det brittiska förpackningsföretaget Notpla kommer till Göteborgsvarvet med den innovativa produkten Ooho, som ersätter över 20 000 engångsmuggar under loppet. Ooho är en vätskeboll, tillverkad av sjögräs, som stoppas i munnen och sedan sväljs. Inga engångsmuggar behövs!

– Vår modiga vision om att vara världsledande i hållbarhet inom motionslopp i vår storlek och genre innebär att vi behöver vara kreativa och arbeta proaktivt för att hitta nya möjligheter. Vi är väldigt spända över detta samarbete och om resultatet visar sig vara lika positivt som vi hoppas på, kan Ooho definitivt bli en del av lösningen och leda vägen mot en framtid där vi minimerar vårt avfall när det gäller engångsartiklar, säger Linn Färjhage, ansvarig för hållbarhet och sponsoraktiveringar på Göteborgsvarvet.

Notpla har funktionärer i blåa västar som står längs banan under Göteborgsvarvet och delar ut algbollen." Förefaller inte finnas bollar med sportdryck. Man kan testa bollarna på fredag eller på lördagen innan loppet. https://www.goteborgsvarvet.se/nyheter/nytt-och-spannande-pilotprojekt-2023

Skrev precis på en tråd med exakt samma rubrik så den gick inte att posta😁. Rörande loppet för egen del, jag springer med Glädjeknuff vagnarna så vi tar det någorlunda lugnt skulle jag tro. Förra året kom vi in på 1:52 men det är ett starkare team i år så vet inte om vi satsar på pers med Joelettevagn eller bara går för folkfesttempo. Kul oavsett. Vi sprang trailvarvet i söndags och skall springa stafetten i morgon som kul uppladdning. Skall bli himla kul att delta i festen igen.
1974 • Stockholm
#3
9 maj 2023 kl 21:38
Gilla
Väderprognosen skrämmer faktiskt en aning. Någon acklimatisering till värme har varit svår att få till den här våren.
Men det riktigt stora orosmomentet just nu är att jag inte känner mig helt frisk.
Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
#4
9 maj 2023 kl 22:17
2 Gilla
Göteborgsvarvshettan borde ju inte komma som en överraskning för någon. Det är som bekant mer regel än undantag att det är ökenvarmt i Göteborg när Varvet går av stapeln. Lite sent påtänkt nu, men värmeacklimatisering med täckjacka och vintertights på löpband funkar ju alltid!
1974 • Stockholm
#5
9 maj 2023 kl 22:23
Gilla
Ovanligt kall vår och varvet en vecka tidigare än normalt... nja, lite lägre risk för ökenhetta än andra år ansåg jag nog att det skulle vara.
😀
1974 • Stockholm
#6
9 maj 2023 kl 22:26
1 Gilla
...samtidigt verkar det ju bli ännu varmare här hemma i Stockholm så de vänner som satsade på Kungsholmen runt får antagligen en värre resa. I såna här sammanhang är jag gärna självvisk och hoppas därför på att prognosen visar rätt.
Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
#7
9 maj 2023 kl 22:55
1 Gilla
Pessimist där... 😉
1982 • U
#8
10 maj 2023 kl 07:33
1 Gilla
Fick ett ryck och anmälde mig igår. Varv nummer 11 blir det ifrån startgrupp 17. Brukar starta i grupp 2, så detta blir en lite ovan upplevelse tror jag. Men springer inte för PB så det lär bli bra ändå!

När alla skriver om värme så fick jag lite bråttom in på SMHI. De säger 17grader, känns väl ändå helt ok? Snarare normaltemperatur än något extremt.
Mikael Löfstedt
1973 • Åhus
#9
10 maj 2023 kl 08:55
1 Gilla
Blir mitt första Göteborgsvarv sen 2017 och inga större ambitioner än att känna på banan igen inför Göteborgsvarvet Maraton i september. Har alltid tyckt det varit lite för mycket folk och för lite fokus på löparna men det ser bättre ut i år.

Lite spännande med det nya vätskesystemet och är tacksam för att vanligt vatten också kommer finnas på plats.

Tycker dock att det är snålt att inte kunna få nummerlapp hemskickad då man bor 3h timmar bort och behöver åka väldigt tidigt för att komma till nummerlappsutdelningen "slot" i rätt tid.

Håller tummarna för medvind och 17 grader med lätta ben och stora leenden hela vägen. Lycka till allihopa
Hans Westerback
1958 • Lidingö
#10
10 maj 2023 kl 09:49
Gilla
Ska göra mitt första varv, är ju inte så förtjust i halvmaror, har gjort 30 maror men bara tre halvor än så länge... Känns som att på en mara kan man luisa på lite, men på en halva måste man ju springa snabb!
Hans Westerback
1958 • Lidingö
#11
10 maj 2023 kl 09:49
2 Gilla
Ska göra mitt första varv, är ju inte så förtjust i halvmaror, har gjort 30 maror men bara tre halvor än så länge... Känns som att på en mara kan man luisa på lite, men på en halva måste man ju springa snabbt!
1967 • Torslanda
#12
10 maj 2023 kl 10:12
2 Gilla
Mikael, du måste inte komma på din slot, det är en rekommendation för att minimera trängseln. Man motiverar detta med att klimatavtrycket av att skicka ut så många brev som skall köras ut, kuvvert etc. Oavsett, om du vill så kan jag hämta ut din nummerlapp åt dig så kan du få den på loppdagen. jag springer med Glädjeknuff så vi finns på plats från startgrupp 1 till startgrupp 10 ungefär. Även efter vår start finns våra sponsorer, Ågrenska, i ett eget tält. Jag cyklar ut och hämtar nummerlappar på torsdag då de tydligen inte kunde fixa för oss att hämta den ikväll under stafettvarvet.
Mikael Löfstedt
1973 • Åhus
#13
10 maj 2023 kl 10:44
2 Gilla
Skitsnällt men jag tar det som en liten utflykt och insuper atmosfären och fyller på motivationen med att känna allt folk. Startar i startled 2 så blir kanske inte så mycket folk innan dess på mässan. TACK ÄNDÅ!

Förstår att de vill slippa miljöavtrycket.
1988 • Göteborg
#14
10 maj 2023 kl 12:13
3 Gilla
Det var varvet som fick mig att börja springa, första åren bara någon månad innan loppet, men nu sista åren mer och mer strukturerat.
För mig är det alltid en av årets löparhöjdpunkter, och i år blir det mitt 10:e varv (+2 virtuella under pandemin).
Siktar på pers men 20 grader enligt yr skrämmer lite.
1963 • partille
#15
10 maj 2023 kl 16:19
Gilla
Blir mitt 19:e varv. Å vädret verkar ju bli bra i år. Inte allt för varmt. Det är synd att man inte kan få nummerlappen hemskickad. Det där med klimatpåverkan måste väl bli mer om dom flesta åker dit en extra gång å hämtar nummerlappen. Det är nog så att dom vill ha in en på expot. Försökt å vända när man hämtat lappen men dom har tvingat en igenom expot.
1960 • Hillared
#16
10 maj 2023 kl 18:57 Redigerad 10 maj 2023 kl 18:59
Gilla
Sprang förra året. Överraskade mig själv med 01:47:11. Är inte riktigt tränad för halvmara just nu, mer åt längre sträckor, men fick ungefär samma tid i Kungsbacka med världens motvind sista varvet trotts den långsamma långpassträningen med spurt sista 1,5 veckan så hoppas på 1:45 = 1:47 spöket god bay.

Hamnat i startgrupp 6 och är inte pacern i Team Guld start 6 minuter efter? Kam man ju hänga på 1:40 pacern och försöka spurta det sista för att klara 1:45 om jag nu inte får ordning på Pace Pro jag använde på en mara och gjorde fel så jag sprang in 27 minuter före farthållaren skitförbannad över att jag trodde jag var 3 minuter för sen😆

Tider hit och dit kan dock göra en stressad och förstöra loppet för en. Ska försöka att inte var hyperfixerad vid mitt mål och istället ha kul oavsett utgången. Kan vara bra övning inför UltraVasan 90. Köra efter ett mål och om det börjar kännas motigt så tagga ner och istället njuta mer.
1967 • Torslanda
#17
10 maj 2023 kl 20:11
1 Gilla
Bild uppladdad av Mathias Johansson
Får väl hoppas att de kommer ihåg att öppna på lördag😇 blev till att ta annan väg hem efter stafett varvet. Även götaälvbron är stängd på vanliga rutten idag.
1967 • Torslanda
#18
10 maj 2023 kl 20:15
1 Gilla
Bild uppladdad av Mathias Johansson
Hm, börjar se ett mönster här😇
1960 • Hillared
#19
10 maj 2023 kl 20:40
1 Gilla
Kan bli kul med 21 km häcklöpning👐
Annika
1979 • Mölndal
#20
11 maj 2023 kl 06:27
2 Gilla
Ett varv ska springas! Uppladdningen har gått extremt dåligt med en muskelbristning i vaden för några veckor sen som kronan på verket, men jag struntar i om jag så får promenera runt, runt ska jag. Till hösten väntar Göteborgsvarvet Marathon, så det här blir en fin återintroduktion till lopp - har inte sprungit något sen Stockholm 2018. Det ska bli kul!

Om någon vill ha hjälp att hämta ut nummerlapp, säg till! Jag åker till expot idag för att hämta min.
< < < 1 2 3 4 5 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.