Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 639 visningar

Känsel underben Tibialis Anterior

Per
#1
4 september 2023 - 22:31
Gilla
För ca 6 månader sedan upplevde jag smärta i vänster framsida underben under knät och en bit ner, säkerligen Tibialis Anterior muskeln. Varje gång jag skulle springa kom smärtan och jag kunde inte fortsätta. Efter några veckors uppehåll försvann problemen. Häromdagen när jag känner på området på muskel så har jag ingen känsel där. Inga problem i övrig utan full funktion. Jag skadade korsbandet i höger knä för ca 2,5år sedan. Kan det vara så att löpsteget förändrats och vänster knä/muskler blivit överansträngda/tagit skada i och med denna kompensation? Kan det vara fibularisnerven som tagit skada? Någon som har liknande erfarenhet eller har några ideer om vad man kan göra åt detta?
#2
4 september 2023 kl 22:40
1 Gilla
Nedsatt känsel tycker jag att du ska ta på riktigt allvar. Påverkad känsel innebär påverkad nerv. Till fysioterapeuten ta dig med en gång!

Vänligen en som gått första året av den utbildningen.
Per
#3
6 september 2023 kl 22:50
Gilla
Ja det låter klokt att besöka sjukgymnast. Tänker att det kan vara fibularisnerven som kan kommit i kläm oxo?
Lars Severin Johansson
1981 • Umeå
#4
7 september 2023 kl 21:01
Gilla
Läkare. Om det bara är så lokalt nedsatt känsel som du beskriver så är det nog en skada på en ytlig hudnerv (kutan nerv). Känseln kan komma tillbaka, nerver kan i viss mån läka, men ingen i sjukvården kommer kunna avhjälpa det. Om du är opererad i knäet så kan det va då hudnerven tog skada.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.